Index Vakbarát Hírportál

Buffon egy szezon után otthagyja a PSG-t

2019. június 5., szerda 18:05 | aznap frissítve

Nem hosszabbítja meg a szerződését, így egy év után otthagyja a PSG-t a legendás olasz kapus Gianluigi Buffon – írja honlapján a párizsi klub.

Buffon pár hónapja a La Stampa olasz lapnak azt nyilatkozta, hogy jót tett neki az, hogy a PSG-hez igazolt, mert itt visszakapta a lelkesedését. Úgy tűnik, hogy most mégis új kihívások felé néz, egyeztetéseket követően ugyanis végül nem hosszabbított szerződést a párizsiakkal, így június 30-a után már nem lesz a csapat játékosa.

Buffon megköszönte a csapatnak az együtt töltött évet, és azt mondta, boldogan távozik, mert jól érezte magát, az itt eltöltött idő pedig segített neki a fejlődésben is. Nasser Al-Khelaïfi, a klub vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy sosem fogja elfelejteni a büszkeséget, amit a csapatnál éreztek amiatt, hogy Buffon az ő mezüket hordja, főleg mert ez volt a kapus első nem olasz csapata.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Buffon hol folytatja majd, de a vele készült februári interjú alapján elképzelhető, hogy nem akar még visszavonulni. A szavaiból ítélve egyébként hazájába mehet majd vissza, azt mondta ugyanis, hogy ezzel véget ér az Olaszországon kívüli kalandja.

Rovatok