Index Vakbarát Hírportál

Meglepő válogatott maradt 100 százalékos a keddi Eb-selejtezők után

2019. június 12., szerda 01:15

Németország és Észak-Írország a C csoportban, Belgium az I-ben, Olaszország pedig a J-ben őrizte meg százszázalékos mérlegét kedden a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők során.

A németek Mainzban rendeztek gálamérkőzést, 8-0-ra kiütve az észteket, míg az északírek Paddy McNair 86. percben szerzett góljával győztek Fehéroroszország ellen Boriszovban. Utóbbi mérkőzés kapcsán fontos kiemelni, hogy a győzelemmel az északírek továbbra is őrzik hibátlan mérlegüket, míg a német gólgyártás igazi rekordere a kapus, Manuel Neuer volt, aki 88. válogatott meccsén immár a 37. alkalommal nem kapott gólt, és ezzel a vonatkozó örökranglistán megelőzte a legendás Sepp Maiert.

A hazai pályán játszó vb-bronzérmes belgák Romelu Lukaku duplájával és Kevin De Bruyne találatával győzték le Skóciát, míg az olaszok 0-1-ről fordítva 2-1-re verték a bosnyákokat.

A világbajnok francia csapat már nem hibátlan, köszönhetően a törököktől elszenvedett hétvégi vereségnek, Andorra vendégeként viszont magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott Didier Deschamps csapata. A törökök viszont az Izlandon hagyott három ponttal jórészt lenullázták az előző fordulóban produkált bravúr értékét.

Eredmények, csoportállások:

C csoport:

Németország–Észtország 8-0 (5-0)

Fehéroroszország–Észak-Írország 0-1 (0-0)

A csoport állása: 

H csoport:

Izland–Törökország 2-1 (2-1)

Andorra–Franciaország 0-4 (0-3)

Albánia–Moldova 2-0 (0-0)

A csoport állása:

I csoport:

Oroszország–Ciprus 1-0 (1-0)

Belgium–Skócia 3-0 (1-0

Kazahsztán–San Marino 4-0 (1-0)

A csoport állása:

J csoport:

Liechtenstein–Finnország 0-2 (0-1)

Olaszország–Bosznia-Hercegovina 2-1 (0-1)

Görögország–Örményország 2-3 (0-2)

A csoport állása: 

A magyar válogatott keddi mérkőzéséről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Rovatok