Index Vakbarát Hírportál

12 év után kaptak ki megint Messiék a Copán

2019. június 16., vasárnap 09:19

Az argentin válogatott Lionel Messi 32 évesen talán utolsó esélyével próbálkozik az idei Copa Américán arra, hogy válogatott szinten nyerjen bármilyen trófeát, ez a próbálkozás viszont nem kezdődött valami jól magyar idő szerint vasárnap hajnalban, amikor a hajrában bekapott két góllal 2-0-ra kikaptak Kolumbia ellen.

Kolumbia a 70. perc után döntötte el a meccset, előbb Roger Martínez szerzett hatalmas gólt 16 méterről, majd Cristián Zapata talált be közelről egy lapos beadás után negyedórával később.

Argentína-Kolumbia 0-2

Argentína szinte végig nagy fölényben játszott, érett is a gól, egészen addig, amíg Martínez James Rodríguez hatalmas passza után be nem talált a másik oldalon.

Kolumbia ezzel 2007 óta először győzte le Argentínát, Argentína pedig szintén 2007 óta először vesztett meccset a Copa Américán, azóta ugyanis csak döntetlennek számító, tizenegyespárbajjal véget érő meccsen estek ki a tornáról.

A meccsen volt egy kisebb tömegjelenet is a második félidőben, amikor Juan Cuadrado szabálytalankodott Lionel Messivel szemben, de végül sikerült lecsillapítani a kedélyeket.

A vereség után az argentin kapitány Lionel Scaloni a pálya rettenetes állapotát hozta fel problémaként, a meccsről pedig azt mondta, hogy az első 20 percet jól kezdték, de a félidő végén nem voltak elég jók. A második félidőben viszont a sok labdavesztés ellenére is uralták a mérkőzést, és pont, amikor a legjobban kezdtek játszani, egy kontrából hátrányba kerültek.

Argentína és Kolumbia mellett Paraguay és Katar szerepel még a B csoportban, amiből az első kettő automatikusan továbbjut, de megfelelő pontszám esetén a harmadik helyezett is továbbjutó lehet, a Kolumbia elleni vereség tehát nem akkora tragédia kezdésként Argentínának.

Borítókép: Lionel Messi a Kolumbia elleni 2-0-s vereség után a Copa Américán 2019. június 15-én. Fotó: Juan Mabromata / AFP

Rovatok