Index Vakbarát Hírportál

Messi beszélt Neymarral az argentin zakó után

2019. július 4., csütörtök 12:43

A Barcelona erősen azon dolgozik, hogy a nyáron visszaigazolja Neymart a Paris Saint-Germaintől, az ügyben két fontos dolog történt szerdán.

Az egyik félig jelképesnek mondható, a brazil-argentin Copa América-elődöntőn ugyanis Messi, aki játszott a meccsen, 2-0-ás vereségük után találkozott a sérült Neymarral, aki nézőként volt jelen. A stadion folyosóin futottak össze, nyilvánosan nem volt hosszú a míting, egy ölelés után Messi ment is a dolgára, Neymar meg ünnepelni az övéivel. Csakhogy később négyszemközt leültek, és úgy 10 percet dumáltak - írja a Sport.es.

Közben a katalán újságok szerint a Barcelona arra kéri Neymart, térjen vissza Párizsba. Korábban arról írtak, már semmi kedve visszamenni, csakhogy ha feléget maga után mindent, az jócskán megnehezítheti az egyezkedést a franciák katari tulajdonosaival.

Neymarral lehet, hogy már újra megállapodtak, de legalábbis nem lesz nehéz, viszont a két klub a transzfer részleteiben még sehol sem tart, és az a sarkalatos kérdés. A Barca a napokban állítólag átadólistára tette Samuel Umtitit is, az meg már korábban sejthető volt, hogy Philip Coutinhót nem marasztalnák. Rajtuk kívül Ivan Rakitić és Ousmane Dembélé lehet még az üzlet része, bár utóbbiért erősen érdeklődik a Bayern. Úgy tudni, a németek már tettek is egy 70 millió eurós ajánlatot, de 90 alatt nem adnák. (Nem csoda, 105 millióért igazolták két éve a Borussia Dortmundtól.)

A Barcelona Neymar mellett Antoine Griezmann szerződtetésén is dolgozik, az Atlético-csatárral közel lehet a megállapodás, mert a madridiak szerdán bemutatták João Félixet. A portugál tehetséget 126 millió euróért hozták el a Benficától, és pár hete arról szóltak a hírek, hogy csak akkor tudják nyélbe ütni az üzletet, ha eladták Griezmannt.

A Barca július 11-én, azaz jövő csütörtökön jelentheti be Griezmannt.

Rovatok