Index Vakbarát Hírportál

A brazil elnök testőrei zavarták a videóbírót a brazil-argentinon?

2019. július 5., péntek 13:02

Még mindig nem zárult le a brazil-argentin Copa América-elődöntő körüli balhé, a 2-0-s hazai győzelem után Messi borult ki a bíróra, főleg mert az egyszer sem használta a videóbírót, majd az argentin szövetség hivatalosan is tiltakozott emiatt a CONMEBOL-nál, a dél-amerikai futballszervezetnél.

Az argentin szövetségi elnök, Claudio Tapia levelében kérte, hogy juttassák el nekik a játékvezető, az ecuadori Roddy Zambrano és a VAR, vagyis a videóbíró közötti párbeszéd jegyzőkönyvét, hátha abból kiderül, miért nem kért egyszer sem segítséget a bíró, illetve miért nem javasolta a VAR, hogy nézzen meg legalább egy szituációt.

Tapiáék két büntetőt kérnek számon Zambranón, illetve a VAR-on, de legalábbis azt, hogy miért nem nézték vissza egyiket sem – írja a Sport.es. (A brazilok szintén reklamálhatnának legalább egy tizenegyesgyanús esetet, de nekik már tök mindegy, ugye.)

Az újság brazil sajtóinformációkra hivatkozva tud is egy – meglehetősen abszurdnak tűnő – magyarázatot, miért mellőzték a rendszert.

A meccset a stadionban nézte meg Jair Bolsonaro brazil elnök, és állítólag

a testőrsége ugyanazt a rádiófrekvenciát használta, amin a játékvezető is igyekezett kommunikálni a videóbíróval. Az ügynökök zavarták az adást, így a bírók nem tudtak rendesen beszélgetni.

Nem tudni, hogy reagál a CONMEBOL az argentin levélre, de meglepő lenne, ha érdemben válaszolna rá. A mérkőzésnek rég vége, változni semmi nem fog, a brazilok bejutottak a döntőbe, amit vasárnap játszanak Peruval, az argentinoknak marad a szombati bronzmeccs Chile ellen.

Rovatok