Index Vakbarát Hírportál

Lecsapott az egyik új futballszabály, a játékosok csak értetlenkedtek

2019. július 13., szombat 16:43

Június 1-jén több ponton is változott a labdarúgás szabálykönyve, az új szabályok viszont nem azonnal léptek életbe, az akkor éppen tartó sorozatok még a régi szabályok szerint értek véget. Az utána indult tornákon, illetve a nyári barátságos mérkőzéseken viszont már az új szabályok szerint kell vezetnie a meccseket a játékvezetőknek, az egyik ilyen módosításnak esett áldozatul pénteken a Sheffield United, ami Portugáliában játszott a Real Betis ellen.

A Premier League-be feljutó angol csapat beszorította spanyol ellenfelét, a letámadásnak pedig meg is lett az eredménye, legalábbis látszólag, hiszen egy labdaszerzésből azonnal gólt szereztek.

A bíró viszont máshogy gondolta, és gól helyett labdaejtést ítélt, az új szabályok szerint jogosan. Merthogy a gól előtt a bíróra pattant a labda, és így került a Sheffieldhez a támadási jog a Betis labdakihozatali kísérlete után. Az új szabály pedig kimondja, hogy ha a labda eltalálja a játékvezetőt, majd az a kapuba kerül, ha a labdát birtokló csapat megváltozik, vagy ha egy ígéretes támadás indul, akkor labdaejtés következik, itt pedig megváltozott a labdabirtoklás.

Az új futballszabály miatt a Sheffieldtől elvett gól

A Sheffield végül 1-0-ra nyert a meccsen, amin a híradások szerint kétszer is előjött a labdaejtéses szabály a játékosok nagy meglepetésére.

Rovatok