Index Vakbarát Hírportál

De Ligt a torinói repülőtérről köszöntötte a Juventus szurkolóit

2019. július 16., kedd 23:48

Az átigazolási időszak egyik legnagyobb, napok óta szinte biztosra vett üzlete úgy tűnik tényleg megköttetett.  Matthijs De Ligt, az Ajax holland válogatott védőjének különgépe kedden késő este landolt Torinóban.

A generációja legnagyobb védőtehetségének tartott 19 éves labdarúgó a hírek szerint 75 millió euróért váltott csapatot, a dolog most már csak a szerda reggeli orvosi vizsgálat eredményén múlik, ám ez az esetek 99,9%-ban csak formaságnak számít.

Sziasztok Bianconerik, Matthijs vagyok, és nagyon örülök, hogy itt lehetek.

– üdvözölte a játékos a Juventus szurkolóit a torinói Caselle repülőtérről küldött videóban.

A hétfőn már Marc Overmars, az Ajax technikai igazgatója által is megerősített átigazolást az utóbbi 24 órában az akasztotta meg egy kicsit, hogy a torinói csapat a 75 milliós vételárat a teljesítménytől függő bónuszokkal együtt képzelte volna kifizetni, míg a hollandok ragaszkodtak a bónuszok nélküli fix 75 milliós összeghez. A Juventus végül beleegyezett ebbe a megoldásba, cserébe viszont az Ajax hozzájárult, hogy az összeget több részletben, hosszabb idő alatt törlesszék az olaszok.

De Ligt az idei átigazolási piac legkeresettebb játékosa volt, a Barcelona, a Paris Saint-Germain és a Manchester United egyaránt megpróbálta leigazolni, de ő végül a Juventust választotta, amiben része lehetett gyerekkori kedvencének, Cristiano Ronaldónak is, aki a Nemzetek Ligája döntő utáni kölcsönös vállveregetés közben azt súgta félhangosan a fülébe, hogy "Igazolj a Juventushoz".

Az átigazolás egyben azt jelenti, hogy a Juventus Ronaldo tavaly megszerzése után ismét megvette azt a játékost, akinek gólja kiejtette a Bajnokok Ligájából.

Rovatok