Index Vakbarát Hírportál

Filmforgatás miatt kell Győrben lejátszani a Honvéd EL-selejtezőjét

2019. július 19., péntek 15:22

Miután a Budapest Honvéd labdarúgó-csapata 4-2-es összesítéssel továbbjutott a litván Vilnius ellen az Európa-liga selejtezőinek első fordulójában, a következő körben a román Universitatea Craiova lesz a kispestiek ellenfele. 

A párharcot a Honvéd kezdi otthon, ugyanakkor nagy kérdés, hogy a Bozsik stadion építése miatt albérletbe kényszerülő budapesti csapat számára ez mekkora előnyt jelent majd a valóságban. Főleg annak tudatában, hogy az első fordulóval ellentétben ezúttal nem sikerült megoldást találni rá, hogy legalább a fővárost ne kelljen elhagyni a csapatnak, illetve szurkolóinak.

Budapesten ugyanis különböző okokból egyik stadiont sem lehet használni azok közül – Vasas, MTK, Fradi, Újpest – amik szóba jöhetnének egy nemzetközi kupameccs megrendezésére.

Az újpesti pályát felújítják, a Groupamában egy nappal korábban játszik a Fradi BL-selejtezőt a Valletta ellen, az MTK stadionjában pedig az európai Maccabi-játékok eseményei zajlanak ezekben a napokban. Bár a Honvéd szurkolói valószínűleg nem repesnének az örömtől, de reális megoldás lehetne még a közeli Felcsútra vinni a meccset. Csakhogy a fehérváriak ősszel átadott új stadionjából továbbra sem sikerült kipucolni a szuperbaktériumokat, így a Fehérvár FC az EL második fordulójában is a Pancho Arénában játssza hazai meccsét, épp egy napon a Honvéddal.

A felsorolásból kimaradt a Vasas új létesítménye, az Illovszky Rudolf stadion, ahol a Honvéd az első EL-meccsét is játszotta. A megjelent sajtóhírek szerint a stadion rendezvény miatt nem állhat a Honvéd rendelkezésére a meccs napján.

Részletesebb tájékozódás céljából felhívtuk a Vasas kommunikációs vezetőjét, akitől azt az információt kaptuk, hogy a július 25-i dátum pont beleesik abba a háromnapos időszakba, amikorra már kiadták a stadiont egy filmforgatáshoz. A filmesekkel már hónapokkal korábban megkötötték a szerződést, minthogy a Honvéd felvette volna velük a kapcsolatot. Annak idején a kispestieket is tájékoztatták is róla, hogy az esetleges második fordulós EL-meccsükhöz más helyszínt kell keresniük.

Strbik László, a Vasas sajtófőnöke az információkat azzal egészítette ki, hogy a gazdaságos üzemeltetés érdekében törekednek rá, hogy amikor a labdarúgóknak nincs szükségük a stadionra, akkor kiadás útján hasznosítsák a létesítményt. 

Rovatok