Index Vakbarát Hírportál

Messi 1 meccs eltiltásnál jár a Copa-pirosért

2019. július 24., szerda 13:14

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) egy mérkőzésről tiltotta el az argentin Lionel Messit, akinek ezen felül a jövedelmi helyzetéhez képest nevetséges, 1500 dolláros (437 ezer forint) büntetést is be kell még fizetnie tettéért.

A szervezet a közleményében kiemelte: az egymeccses eltiltás automatikusan lépett életbe. Az argentin válogatott csapatkapitányát a 2019 nyarán rendezett Copa Americán, a Chile elleni, végül argentin győzelmet hozó bronzmérkőzésen állították ki, miután a bíró szerind dulakodott a chilei Medellel. Az ítéletet utólag szinte az összes szakértő erősen túlzottnak tartotta.

A spanyol sportsajtó szerint a Messire most kiszabott egymeccses eltiltás és pénzbüntetés egyértelműen a piros lapra vonatkozik. Továbbra is várni kell viszont a CONMEBOL döntésére a kiállításnál minden bizonnyal súlyosabb vétségnek számító meccs utáni nyilatkozatok ügyében. Az éremátadástól tüntetőleg távolmaradó Messi a brazilokat segítő CONMEBOL-összeesküvésről tartott kritikus hangvételő szónoklatot a médiának, korrupciót emlegetve és a játékvezetőket szapulva

A Barcelona labdarúgója később bocsánatot kért nyilatkozatai miatt, ugyanakkor a Marca arról számolt be, hogy amennyiben fegyelmi tárgyalásra kerül sor, a kiszabható büntetés az írásbeli figyelmeztetéstől a négy hónapos felfüggesztésig terjedhet.

A CONMEBOL  az argentin szövetség elnökét, Claudio Tapiát már megbüntette  a Messiéhez hasonló hangvételű nyilatkozataiért, visszahívta őt a nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsából.

(MTI)

Rovatok