Index Vakbarát Hírportál

Nagyot gyengült a Fradi leendő BL-ellenfele

2019. július 27., szombat 16:47

Az angol másodosztályban szereplő Birmingham City leigazolta a Dinamo Zagreb középpályását, Ivan Šunjićot, akiért nagyjából 7 millió eurót fizetnek. Ez önmagában mérsékelten, vagy még annyire sem lenne érdekes az átigazolás piacon, csakhogy jó eséllyel a Dinamo Zagreb lesz a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.

Korai lenne még persze bármit elkiabálni, de a Fradi 3-1-es előnnyel utazik Máltára a Valletta elleni keddi visszavágóra, míg a horvát csapat 2-0-s győzelem után fogadja otthon a Szaburtalo Tbiliszit, nagy a valószínűsége tehát, hogy a Zagreb és az FTC jut tovább.

Šunjić eladása pedig, bár jó bevételt hozott a Zagrebnek, azért nagy veszteség is, a 22 éves védekező középpályás ugyanis a csapat egyik legnagyobb tehetsége, és a Transfermarkt adatai szerint a hatodik legértékesebb játékosa is volt.

Az egyszeres felnőtt és ötvenhétszeres ifiválogatott Šunjić a tavalyi szezonban nyolc Európa Liga-meccsen is szerepelt, és a grúz (georgiai) csapat ellen idegenben megnyert mérkőzésen is szerephez jutott a hét elején, igaz, csak pár percet kapott, hiszen pihentették a nyári U21-es Európa-bajnokság miatt, ahol alapember volt a csoportkörben kieső horvát csapatban.

Rovatok