Index Vakbarát Hírportál

Hengerel a spanyol foci, az U21-es után az U19-es Eb is az övék

2019. július 27., szombat 21:07

Kevesebb mint egy hónap alatt két korosztályos Európa-bajnokságot is spanyol válogatott nyert meg: az U21-esek június végi sikere után az U19-es csapat is nyert saját tornáján, miután a döntőben Ferran Torres duplájával 2-0-ra legyőzték a címvédő portugálokat. A spanyolok ezzel 2002 óta nyolcadszor lettek Európa-bajnokok ebben a korosztályban.

A spanyolok és a portugálok egy csoportban szerepeltek, onnan egymás ellen 1-1-es döntetlent játszva, a másik két, a házigazda Örményország, illetve Olaszország elleni meccsüket megnyerték. Az elődöntőben a portugálok 4-0-ra verték az íreket, a spanyolok viszont csak büntetőkkel jutottak túl a franciákon.

A döntőben aztán Ferran Torres duplája hozta a spanyol sikert. A 19 éves Valencia-játékos előbb egy kapáslövésből talált be a 34. percben,

majd egy lecsorgó labdát helyezett a kapuba közelről a második félidő elején.

Ferran fiatal kora ellenére már alapember a Valenciában, az előző két idényben összesen 53 meccsen játszott a spanyol első osztályú csapatban, amivel legutóbb kupagyőztes is lett, ezeken a meccseken három gólt szerzett, mindet a legutóbbi szezonban.

Az Eb gólkirálya az elődöntőben három gólt szerző, összesen négy találattal záró portugál Gonçalo Ramos lett.

Rovatok