Index Vakbarát Hírportál

Patrice Evra 38 évesen befejezi a futballt

2019. július 29., hétfő 19:50

Patrice Evra bejelentette, hogy vége a futballkarrierjének. A 38 éves francia játékos a Manchester United egyik alaptagja volt éveken keresztül, majd játszott a Juventusban és a Olympique Marseille-ben is.

Evrának már az előző szezonban sem volt klubja, de csak most, a Gazzetta dello Sportban jelentette be, hogy hivatalosan is befejezte a játékot. 

A francia hátvéd 2006 és 2014 között volt a Manchester United tagja. Csapatával Bajnokok Ligáját-nyert, ötször volt Premier League-győztes, és háromszor a ligakupát is megszerezte. Egykori klubja hivatalos Twitterén is búcsúztatta, megköszönte az emlékeket, amiket ő adott.

A Unitedből a Juventushoz igazolt, amivel kétszer nyert olasz bajnokságot és Olasz Kupát is. 2017 januárjában a Marseille-hez került, de csak novemberig volt ott, mert egy Európa Liga-meccsen belerúgott egy szurkolóba. Ezek után eltiltást kapott, a csapat pedig kirúgta. Evra ezután került a West Hamhez, ahol még öt bajnokit játszott. 

Evra a francia válogatottban is meghatározó játékos volt, 2006-ban került be először a csapatba, összesen 81 meccsen játszott.

Az olasz sportlapnak azt nyilatkozta, edzőképzésre jár, másfél év múlva megszerzi az UEFA A-licencet, és akkor egy csapat élén láthatják viszont.

Rovatok