Index Vakbarát Hírportál

Korábbi FIFA-bíró: Kizárhatják a Craiovát az EL-ből

2019. augusztus 2., péntek 11:20

Szabó Zsolt korábbi FIFA-játékvezető szerint nem lenne meglepetés, ha az Európai Labdarúgó Szövetség kizárná a CSU Craiovát az Európa Ligából. A Budapest Honvédet fogadó román csapat botrányos körülmények között jutott tovább, írja az MTI.

A csütörtök esti meccs 120. percében feszültek egymásnak az ellenfelek a Honvéd kapujánál, amikor egy petárda is berepült a pályára. Éppen a rendet tenni próbáló Arnold Hunter játékvezető mellé. A hanggránát miatt Huntert ápolni kellett, majd 30 percig állt a játék, mert nem tudták eldönteni, hogy mi ilyenkor a teendő. Végül a tartalékbíró vezényelte le az utolsó percet és a 11-eseket.

Szabó Zsolt pénteken az M1 aktuális csatornán arról beszélt, számára az volt a legfurcsább, hogy az illetékesek nem követték az UEFA-protokollt, amely szerint ilyen esetben esetben semleges, nyugodt helyen - például az UEFA-ellenőr számára biztosított szobában - kell megtárgyalni, folytathatják-e a mérkőzést. Ezzel szemben Romániában a pálya szélén tanácskoztak, miközben a nézőtéren több mint húszezer szurkoló fütyült. Szabó Zsolt elmondta, ez olyan nyomást helyezhetett a döntéshozókra, amely alapvetően megkérdőjelezi a döntés semlegességét és átgondoltságát.

Szabót nem lepné meg, ha az UEFA kizárná a Craiovát, ellenkező esetben a szervezet legalizálná az ehhez hasonló nézőtéri viselkedést, ami ellen például a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetői évek óta hatékonyan harcolnak. Hozzátette, a nemzetközi kupasorozatok rendkívül sűrű programja miatt a döntés egy-két napon belül várható, az újrajátszás elrendelése viszont kizárható.

A párharc továbbjutója - jelenleg a Craiova - a görög AEK Athénnal találkozik.

Rovatok