Index Vakbarát Hírportál

Kapusmezben kell lejátszania a Stuttgartnak a bajnoki meccsét

2019. augusztus 3., szombat 19:51 | aznap frissítve

Győzelemmel kezdett a német másodosztályban a tavaly a Bundesligából némi meglepetésre kizúgó VFB Stuttgart, a második meccsük előtt azonban rögtön újabb nehézséggel kellett szembenézniük, kiderült ugyanis, hogy a fehér hazai és a piros vendégmezük is túlságosan hasonlít a vasárnap őket fogadó Heidenheim piros-fehér szerelésére.

A harmadik mezüket csak a jövő héten mutatják majd be, így elég komoly probléma elé lett állítva a csapat, de végül formabontó megoldással ugyan, de sikerült áthidalniuk a dolgot:

bejelentették, hogy a meccsen az egész csapat a fekete-menta színkombinációval ellátott kapusmezekben játszik majd.

Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy ez is vet fel kérdéseket, mert a hatályos szabályok alapján a kapusoknak mindig a mezőnyjátékosoktól eltérő színű mezt kell viselniük. (Frissítés: egy olvasónk teljesen jogosan jelezte, hogy a kapus minden bizonnyal ebben a tisztán mentaszínű mezben fog majd védeni.) Az mindenesetre biztos, hogy jövő szerdán bemutatják majd a harmadik mezt is, úgyhogy valószínűleg nem mostanában fog ismét hasonló előfordulni.

A Stuttgartot a tavalyi osztályozón kiütő Union Berlinről egyébként bővebben is írtunk a párharc után, ezt a cikket itt olvashatják el.

Rovatok