Index Vakbarát Hírportál

Csányi Sándor: Megdöbbenéssel láttam a romániai mérkőzést

2019. augusztus 6., kedd 15:06

A Craiova–Budapest Honvéd EL-mérkőzésen történtekkel kapcsolatban megszólalt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is, aki egyben az európai szövetség, az UEFA alelnöke is.

Az UEFA hétfőn bejelentette, hogy elutasítja a kispestiek óvását, amelyet a káoszba fulladt romániai meccs után tettek. A romániai Európa Liga-selejtezőn a 119. percben a szurkolók hanggránátot dobtak a pályára, ami a játékvezető mellett robbant fel, majd egy öngyújtóval is eltalálták a bírót. A mérkőzést több mint félórás szünet után végül nem szakították meg, a román csapat pedig büntetőkkel jutott tovább, már a negyedik játékvezető felügyelete mellett. 

A Honvéd közölte, hogy nem fogadja el az UEFA döntését az óvás elutasításáról, és azt sem, hogy időközben ellenük is eljárás indult a szurkolói rigmusok miatt. Az ügyben eddig hallgatott az MLSZ, kedd délután viszont megtört a csend. Csányi az MLSZ oldalán megjelent rövid közleményében azt írta:

Megdöbbenéssel láttam a romániai mérkőzésen történt eseményeket. Ilyen cselekmények nem fordulhatnak elő egyetlen mérkőzésen sem!

Csányi szerint az elmúlt években magyar pályákon „az MLSZ rendelkezéseinek, a klubok erőfeszítéseinek és a szurkolók együttműködésének köszönhetően nem történtek a craiovaihoz hasonló jelenetek”.

Az MLSZ elnöke emlékeztetett arra, hogy az UEFA fegyelmi testületei a döntéseiket „mindennemű befolyásolástól függetlenül, az érvényben levő szabályoknak megfelelően” hozzák meg. „Az UEFA vezető szerve, a Végrehajtó Bizottság szabályokat alkot, de nem szólhat bele az egyes esetek döntéseibe”, vagyis Csányi UEFA-alelnökként nem szólhat bele a fegyelmi bizottság döntéseibe.

Az UEFA fegyelmi bizottságának döntését tudomásul veszem, de támogatom, hogy a Honvéd fellebbez, az MLSZ is ezt tenné hasonló esetben

– fogalmazott Csányi Sándor.

Rovatok