Index Vakbarát Hírportál

Rebrov: A Ferencváros a Dinamo ellen is elérte, amit akart

2019. augusztus 7., szerda 09:19

Szerhij Rebrov nemcsak az eredménnyel, de csapata játékával is elégedett volt a Ferencváros kedd esti, zágrábi BL-selejtezője után. A Fradi idegenben játszott értékes 1-1-es döntetlent az előzetesen esélyesebbnek tartott Dinamo Zagreb ellen.

A Csakfoci beszámolója szerint a mérkőzést követő sajtótájékoztatón rögtön az első horvát újságíró megtalálta a Fradi ukrán edzőjét egy provokatívan megfogalmazott kérdéssel. Az újságíró arról érdeklődött, hogy a szakember szerint az 1-1-es első mérkőzést követően csapata ki tudja-e harcolni a továbbjutást egy „kapura lövés nélküli”, visszahúzódó játékkal.

Rebrov nem hagyta válasz nélkül a kérdésnek álcázott kritikát.

Nem értem, hogy mire gondol. Hadd kérdezzem meg, mégis miért nem támadott le minket jobban a Zagreb hazai pályán, vagy miért nem tudtak nagyobb nyomást helyezni ránk?

– kérdezett vissza teljesen jogosan az edző, mielőtt röviden értékelte volna a történteket.

„Nagyon fontos gólt szereztünk egy nagyon erős ellenfél otthonában, aki azért már egy más szintet képvisel. A csapatom viszont ma megmutatta az erejét. Valóban, lehetséges, hogy ma nem volt annyi kapura lövésünk, de egyszer betaláltunk, elértük, amit akartunk. Meglátjuk, ez mire lesz elég” – elemezte a tanulságokat Rebrov, aki szerint a visszavágó egészen más mérkőzés lesz.

A Ferencváros szakvezetője elismerte, hogy az első negyedórában a Dinamo nemcsak a vezetést szerezte meg, de játékban is látványosan a magyar bajnok fölé nőtt.

„A Dinamo erősen kezdett, mi pedig nem figyeltünk eléggé az elején. Pedig a meccs előtt külön felhívtam rá a játékosaim figyelmét, hogy az első 10-15 perc nagyon fontos lesz. Várható volt, hogy nagyon be fognak kezdeni – így is történt –, de a csapatom fel tudott állni a hátrányból” – magyarázta Rebrov, készségesen elismerve, hogy az ellenfél birtokolta többet a labdát és alakított ki több helyzetet, de – mint mondta – ez még csak az első meccs volt a párharcban.

A második félidőben mutatott javulást az edző leginkább a rúgott gól nyugtató hatásának tulajdonította, azt pedig a kölcsönös tisztelet jelének, hogy nemcsak a Fradi játékosai próbáltak meg ráülni az eredményre, miután sikerült kiegyenlíteni, de a Dinamo is visszább húzódott, amikor a mérkőzés elején megszerezte a vezetést.

Ami az esélyek alakulását illeti, Rebrov a klub honlapjának nyilatkozva a párharcot egyetlen mérkőzéshez hasonlította, ami a félidőben hajszállal a Fradinak áll.

Van egy kis előnyünk az első félidő után. Most jöhet a második félidő Budapesten.

Rovatok