Index Vakbarát Hírportál

62 fokot mértek a kaposvári stadion gyepén

2019. augusztus 11., vasárnap 12:39

2–1-re nyert a Mezőkövesd a Kaposvár otthonában a labdarúgó NB I második fordulójában szombaton. Beszámoltunk már a ritkán látott cselsorozatról, amely a győztes gólt előzte meg. A meccs utáni reakciókból az is kiderült, hogy kivételesen nagy hőség volt a pályán.

A lefújást követően megmérték: hatvankét Celsius-fok volt a gyepen, ahová folyamatosan sütött a nap.

A Nemzeti Sportnak Disztl László, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője azt mondta: "pokoli hőségben kellett futballozni", de a hozzáállással, a küzdeni akarással szerinte nem volt gond. "Jó időben szereztük meg a vezetést, csakhogy a Mezőkövesd gyorsan egyenlített. Az ellenfél egyéni villanással döntötte el a mérkőzést, nálunk ez hiányzott."

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője fekete öltönyben volt végig a meccsen. Az biztos, hogy az öltözetemnek nem kedvezett az időjárás. Fekete öltönyben voltam... Alighanem a játékosaim is úgy érezték magukat a pályán, ahogy én magam az oldalvonalnál. Ezért is megemelem előttük a kalapomat."

Nagy Dániel, a Mezőkövesd gólt is szerző focistája azt mondta,

a lefújást követően félórát álltam a hideg vizes zuhany alatt.

A körülményekhez, a meleghez képest egészen jól játszottunk, s megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Örülök, hogy új csapatomban gólt szereztem."

Rovatok