Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool rém egyszerű kiskaput talált a júniusi szabálymódosításra

2019. augusztus 11., vasárnap 08:42

A Liverpool igyekszik élen járni az újítások terén a futballban, májusban például továbbjutást jelentett nekik a Bajnokok Ligájában, hogy kifigyelték, a Barcelona meglehetősen lassan áll össze a szögletek után, amire gyorsan le is csaptak.

A Premier League új szezonjának első fordulójában pedig egy júniusban (a PL esetében az új szezon kezdetével) életbe lépő szabályból próbáltak hasznot húzni a Norwich ellen 4-1-re megnyert meccsen. A labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testülete (IFAB) által korábban elfogadott, június 1-jén életbe lépett szabályok között ott volt az is, hogy a támadó játékosoknak legalább 1 méter távolságot kell tartaniuk a sorfaltól.

A Norwich ellen a 84. percben jutottak szabadrúgáshoz a tizenhatos előterében, ilyenkor nagyon jól jött, ha közvetlen közelről tudták zavarni a sorfalat, ezt viszont ugye már tiltja a szabály. Úgyhogy Jürgen Klopp csapata az előírást maximálisan betartva, a sorfal előtt 1 méterrel másik sorfalat alkotva takarta mind a Norwich mezőnyjátékosainak, mind a kapusának a kilátását.

A pénteki próbálkozásból ugyan nem lett gól, ám jól mutatja, hogy a Liverpool mindig agyal valamin, és jó eséllyel majd máskor is bevetik ezt a trükköt.

via The Sun

Rovatok