Index Vakbarát Hírportál

A Man. United rémálommá tette Lampard debütálását a Chelsea kispadján

2019. augusztus 11., vasárnap 19:55

Vasárnap délután rendezték az angol labdarúgó-bajnokság első fordulójának rangadóját, a Manchester United-Chelsea mérkőzést. A forduló több mérkőzéséről ebben a cikkünkben olvashat.

Miután a Chelsea-szurkolók többségének örömére a Juventus a nyáron elcsábította a londoni csapat kispadjáról Maurizio Sarri edzőt, a londoni csapat egykori legendáját, Frank Lampardot bízták meg a csapat irányításával.

Az előző szezonban a bajnokság harmadik helyén végző és Európa-liga győzelmet szerző olasz edző az eredmények ellenére sem tudta igazán megkedveltetni magát a klub szurkolóival. Ez a veszély utódját biztosan nem fenyegette, legalábbis a bajnoki debütálásáig.

A Manchester United elleni bemutatkozás viszont köze sem úgy sikerült Lampard számára, ahogy azt elképzelte, de mondhatjuk úgy is, Solskjaer csapata egy szorosan nyert félidő után lesöpörte a pályáról a védekezés terén mindvégig ingatag vendégeket. Míg az ellenfél kapujánál igen hatékonyan működő hazai csapat emberemlékezet óta első meccsét hozta le kapott gól nélkül, amiben hatalmas szerepe volt a nyáron rekordösszegért igazolt középhátvédnek, Harry Maguire-nek.

Bár a mérkőzést a Chelsea kezdte jobban, sőt Abraham révén egy kapufáig is eljutottak a vendégek, ám Zouma buta szabálytalansága miatt a 18. percben büntetőhöz jutott a United, mit Rashford kíméletlenül értékesített.

Az eredmény egészen a 65. percig nem változott, ekkor viszont két perc alatt el is dőlt a meccs. Előbb Martial verte meg igen könnyen a hosszú oldalon érkezve Azpilicuetát, és fejelte kapuba a Manchester második gólját.

Majd a 67. percben Pogba gyönyörű indításával Rashford léphetett ki a bekapott góltól még enyhén zavarodott vendégvédők közül, és az angol támadó tökéletesen fejezte be az akciót.

Végül a nyáron igazolt Daniel James tette katasztrofálissá Lampard bemutatkozását. A 21 éves szélsőt Pogba hozta helyzetbe egy nagyszerű labdával, ő pedig némi szerencsével belőtte a hazai csapat negyedik gólját.

ManuChelsea

(Borítókép: Phil Noble/Reuters)

Rovatok