Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt: a Bayernnél kötött ki Coutinho

2019. augusztus 17., szombat 11:03

A Barcelona középpályást, Philippe Coutinhót egy évre kölcsönveszi a Bayern München, erősítette meg a német csapat sportigazgatója, Hasan Salihamidzic. A Sky Sports azt írja, ehhez vételi opció is kapcsolódik.

A Bayern szerint Coutinho már vasárnap vagy hétfőn áteshet a szükséges orvosi vizsgálaton, és aláírhatja a szerződését a csapattal. Állítólag a Paris Saint-Germain is gondolkozott Coutinhón, de végül túl drágának ítélték a brazilt, noha a Barcelona szívesen beszámíttatta volna Neymarért cserébe.

Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője szerint Coutinho akart távozni. Állítólag egyetlen idényre 20 millió euróba került a megállapodás, a vételi opció pedig spanyol és német források szerint 100-120 millió euróról szól, írja a nemzetisport.hu.

Coutinhót 2018 januárjában 120 millió euró alapért + 45 millió eurós opcionális összegért igazolták a katalánok. Mint írtuk azonban, Coutinhónak pocsékul sikerült eddig 2019, klubja, a Barcelona meg miután a bajnokságot behúzta, 3-0-s előnyről bukott ki a Bajnokok Ligájából és elbukta a Spanyol Kupa döntőjét is. Az sem lendített rajta, hogy a válogatottal megnyerte a Copa Americát, amelyen nem is játszott rosszul.

Coutinho különös rekordot mondhat magáénak: nincs még egy futballista, akinek múlt év vége óta annyival csökkent az értéke, mint neki. Novemberben még 150 millió euróra taksálta a Transfermakt.de, júliusban már csak 90 millióra.

Rovatok