Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool kapusa potyagóllal hozta rá a frászt társaira

2019. augusztus 17., szombat 18:26

A hét közben európai Szuperkupát nyerő Liverpool a Premier League-ben is folytatta nyerő szériáját, 2-1-re nyert, de kis híján elbukta kétgólos előnyét a Southampton ellen a második fordulóban.

A Liverpool az első félidő legvégén, már a ráadás percekben szerezte meg a vezetést. Mané cselezgetett, majd hirtelen megvillant a 16-oson, és hatalmas gólt lőtt. 

Manénak a második gólban is nagy része volt, agresszíven letámadta az egyik Southampton-védőt az ellenfél kapuja közelében, majd indította Firminót, aki pár csellel a kapust is kimozgatta, és középről laposan a bal alsó sarokba lőtt 16-ról.

A Liverpoolnak aztán újra Adrián kapus lett a főszereplője. Adrián a Szuperkupán összehozott a Chelsea-nek egy büntetőt, majd a meccs végén egy szurkoló miatt le is sérült, még az sem volt biztos, hogy játszani fog a bajnokin. Végül beállt a kapuba, de sikerült egy potyagólt összehoznia. A 83. percben egy hazaadást lőtt bele az őt letámadó Daniel Ingsbe, és a visszapattanó labda a kapuban kötött ki. Nem véletlenül fogták a fejüket Adrián csapattársai.

Pár perc múlva Ings duplázhatott volna, centikkel maradt le a gólvonal előtt egy beadásról, így a Liverpool megőrizte a 2-1-et.

Stat:

A forduló játékosa minden valószínűség szerinte a finn Teemu Pukki lesz, hiszen a Norwich City futballistája mesterhármast hozott össze a Newcastle United ellen. Pukki az első félidőben szerezte első gólját, majd a másodikban jött a másik kettő. A Newcastle a 90+3. percben tudott szépíteni.

stat:

További eredmények:

Tabella:

Rovatok