Index Vakbarát Hírportál

92. perces gólt vettek el videóbíróval a ManCity-Tottenham-derbin

2019. augusztus 17., szombat 20:54

Ahogy tavasszal a Bajnokok Ligájában, úgy a Premier League-ben is elég drámai meccset játszott egymással a Manchester City és a Tottenham Hotspur, amely 2-2-es döntetlent hozott videóbírózás után.

ddd

A Manchester City lőtte a meccs első gólját, a 20. percben Kevin De Bruyne beívelésére érkezett menetrendszerűen Sterling a jobb kapufához, és közelről kapuba fejelt. A vezetést nem sokáig ünnepelhette a hazai csapat, mert három perccel később Lamele egyenlített egy húszméteres lapos lövéssel.

A City a 35. percben újra megszerezte a vezetést, megint De Bruyne adott remek gólpasszt, ezúttal jobb szélről, laposan lőtte be a labdát, amit Sergio Agüero tett közelről kapuba. Az argentint később lecserélték, emiatt támadt is némi feszültség közte és Pep Guardiola edző között.

A második félidőben Lucas Moura érkezett megmentőként, a csereként beálló brazil első labdaérintésével gólt szerzett. Szögletnél állt be, és egyből befejelte Lamela beadását. 

Úgy nézett ki, hogy döntetlennel ér véget a meccs, de még volt egy fordulat benne. Illetve kettő. A 92. percben egy szöglet után az Agüero helyére beállt Gabriel Jesus talált kapuba. Ezzel 3-2 lehetett volna a Citynek, de mindkét csapat megtanulhatta már, hogy nem szabad sem örülni, sem bánkódni hirtelen felindulásból. 

Az esetet visszanézték a videóbírók, és kiderült, hogy a gól előtt Aymeric Laporte kezét érintette a labda. Egy új szabály szerint ilyen esetben akkor sem szabad gólt adni, ha nem volt szándékos a kezezés.

A Manchester City és Gabriel Jesus nem zárja a szívébe a VAR-t, hiszen az első fordulóban is visszavontak egy gólt tőlük.

 Premier League, 2. forduló:

    
vasárnap játsszák:
Sheffield United-Crystal Palace 15.00
Chelsea-Leicester City 17.30
hétfőn játsszák:
Wolverhampton Wanderers-Manchester United 21.00

Tabella:

Rovatok