Index Vakbarát Hírportál

10 millió forintra és részleges stadionbezárásra büntette az UEFA a Honvédot

2019. augusztus 26., hétfő 18:21

Súlyos büntetést szabott ki az UEFA a Budapest Honvéd ellen a magyar csapat augusztus 1-jei, a román Craiova elleni Európa Liga-selejtező, illetve annak botrányos befejezése kapcsán:

az Európai Labdarúgó Szövetség 10 millió forintra és részleges stadionbezárásra büntette a Honvédot.

Ez az ítélet az UEFA saját, hivatalból indított vizsgálata végén született, a büntetésről az augusztus 22-i tárgyalásán döntött az etikai bizottság.

A Budapest Honvéd honlapján olvasható közlemény szerint a következő nemzetközi mérkőzésükön 4000 helynek megfelelő szektort kell zárva tartaniuk, emellett pedig 30 250 eurós pénzbüntetést kell fizetniük – 20 ezret a szurkolók rasszista megnyilvánulásai, 5250-et a csapat nem megfelelő viselkedése nyomán, további ötezret pedig rendzavarásért.

A klub korábban benyújtott fellebbezése továbbra is függőben van, a Honvéd személyes meghallgatást kért a Romániában történtek miatt, ám ez ügyben még nem kaptak tájékoztatást.

Augusztus 1-jén a Craiova–Honvéd mérkőzés hosszabbításának legvégén a román szurkolók előbb egy hanggránátot dobtak a pályára, ami a bíró mellett robbant fel, majd egy öngyújtóval is megdobták a játékvezetőt. A mérkőzés több mint félóra szünet után folytatódott, a Honvéd büntetőkkel esett ki. Az eset után az UEFA elutasította a Honvéd óvását, ami után a klub fellebbezett, most viszont csak az UEFA-döntés eredményét kapták kézhez.

Rovatok