Index Vakbarát Hírportál

Lovrencsics: Az elején azért frászt hoztunk mindenkire

2019. augusztus 29., csütörtök 22:37

Kulcsszerepe volt a Sūduva 4-2-es legyőzésében, és így az Európa Liga csoportkörébe jutásban a kezdőcsapatba frissen bekerült Varga Rolandnak, aki az első gólt szerezte csütörtökön a litván bajnok ellen, büntetőből. Varga kiemelte, hogy nehéz szezonkezdeten van túl, nem sokat játszott, és amikor lehetőséget kapott, akkor sem tudott mindig élni vele.

Azt is csak szerdán tudta meg, hogy csütörtökön újra kezdőként kell játszania, de a fáradtság ellenére mindent kiadott magából. A büntetőnél tudta, hogy muszáj belőnie, nehéz helyzet volt, de kérdés nélkül elvállalta, ez, illetve a litván egyenlítésre adott gyors válasz volt a kulcspont a mérkőzésen.

Varga köszönetet mondott az őket végig biztató közönségnek, illetve a játékostársainak is, mert mindenki nagyszerű munkát végzett, akár játszott, akár nem.

A csapatkapitány Lovrencsics Gergő egészen más hangulatban volt a mérkőzés után, mint akár a hétvégi, felcsúti 4-1-es, vagy a Dinamo Zagreb elleni 4-0-s kiütés után. „Sikerült kijavítani a hétvégi botlást, bár az elején azért ráhoztuk a frászt mindenkire” – kezdte az értékelést. Lovrencsics szerint kemény meló volt a továbbjutás, de mindenki beletette a szívét és a lelkét, így sikerült, de hozzátette azt is, hogy „jó kis csapat a Sūduva.”

Ő és az élő adásban megkérdezett klubelnök, Kubatov Gábor is az Európa Liga főtáblájáig vezető hosszú útról beszélt, kiemelve, hogy a vezetőedző Szerhij Rebrov, illetve az alatta igazolt játékosok érkezése jelentette azt a pluszt, ami kellett a sikerhez. Lovrencsics szerint Rebrov mindenkinek nagyon pontosan mondta el, mi is a dolga, ami jót tett a csapattal, míg Kubatov azzal folytatta, hogy a várható sikerek miatt hozták az ukrán edzőt, és ezt teljesítette is.

Az elnök szerint 7-8 éve már mondják, hogy itt a helyük, 1-2 éve már nagyon érett, és remek érzés, hogy végre sikerült. Elképzelhető, hogy lesz még erősítés ősszel, de nem akar a szakmai stáb helyett nyilatkozni.

Az M4 Sport kamerái előtt megszólalt még a nemrég első válogatott behívóját kapó Sigér Dávid is, aki a nagy sikert emelte ki, a második gólt szerző Franck Boli, aki élete legjobb góljának nevezte a találatát.

Ezért jöttem ide, hogy ilyen csodás csapatban játszhassak, hogy a BL-be vagy az EL-be jussak, egy álmom vált valóra. A közönség sokkoló, amikor a BL-selejtezőn itt voltam, lesokkolt a hangulat. Imádom ezt, ilyen közönség előtt akarok játszani

– mondta a korábbi norvég gólkirály elefántcsontparti játékos.

Megszólalt Rebrov is, aki inkább a folytatással foglalkozott, rámutatva, hogy még hosszú, fontos út áll előttük. Varga hasonló gondolattal, de máshonnan közelítve zárt egyébként: ő még előbb ünnepelni akar, a lehetséges ellenfelekkel ráérnek pénteken foglalkozni.

Az Európa Liga pénteki, 1-kor kezdődő sorsolását a negyedik kalapból várja a Fradi.

stat

Rovatok