Index Vakbarát Hírportál

Világörökséggé nyilváníthatnák Higuaín cselét és gólját

2019. szeptember 1., vasárnap 14:40

Gonzalo Higuaín óriásit játszott a Juventusban a Napoli ellen szombat este az olasz labdarúgó-bajnokság rangadóján. A kölcsönszerződésének lejárta után a Chelsea-ből visszatérő argentin csatár maradására nagyjából senki sem fogadott volna a nyár elején, ám Higuain megmakacsolta magát, és bízva tudásában, illetve az őt jól ismerő és kedvelő Maurizio Sarri vezetőedzőben kiharcolta helyét a Juventus kezdőcsapatában. 

Higuaín nemcsak eddig ismert karakterét maghazudtolóan harcol, védekezik, ahogy bír, de a Napoliból ismert passzjátéka is előkerült és legfőként rúgott egy irgalmatlanul nagy gólt, miután kocsonyává dermedt szerencsétlenséggé alázta a liga legjobb védőjét, az Európa összes nagy csapata által körülrajongott szenegáli Kalidou Koulibalyt.

A Gazzetta Dello Sport a Juventus 4-3-as sikerét hozó mérkőzés után azt írta, hogy az UNESCO-nak világörökséggé kéne nyilvánítania Higuaín szombat esti produkcióját. Látva a gólt, sokan lesznek, akik ezzel egyet fognak érteni. Bergkamp legendás lefordulásához hasonlítható mutatvány volt, csak nem kifelé, hanem befelé perdült el a védő mellett, mielőtt beverte.

Ahogy nyilván lesznek, akik szerint a csatárnak szerencséje is volt, hogy a saját lábáról pont jól perdült elé a labda. Ugyanakkor az utolsó lassításokon nézve a mozdulatot, ahogy megrúgta a labdát a lefordulásnál, majd rögvest felkapta a másik bokájával, közben már számítva rá, hogy sípcsonttal terelni kell a levegőben. Szóval egy kicsit túl harmonikus a mozgássor az ad hoc jelleghez, de persze ki tudja. Lehet, még Higuaín sem érti teljesen, hogy csinálta.

  • 6721
    Több tudatosság volt benne, mint szerencse.
  • 4821
    Tudás és szerencse is kellett hozzá bőven.
  • 4470
    Igen, pontosan így akarta.
  • 2027
    Több szerencse volt benne, mint tudatosság.
  • 688
    Nem, tisztára szerencséje volt.

Rovatok