Index Vakbarát Hírportál

Alig ismert szabállyal szabadulna Párizsból Neymar

2019. szeptember 4., szerda 10:43 | aznap frissítve

Neymar a Paris Saint Germainnél ragadt legalább még fél évre, de inkább egyre, ez már biztos, miután nem sikerült kiharcolnia, hogy visszaengedjék a Barcelonához, ahonnan két éve igazolt a PSG-hez.

A spanyol sajtó szerint egyelőre belenyugodott a sorsába, de maximum egy évre, jövő januárban, legkésőbb jövő nyáron újra megpróbálja. A Mundodeportivo.com szerint jobb esélyei lesznek, köszönhetően egy FIFA-szabálynak.

Az újság szerint létezik egy különleges lehetőség, amennyiben:

Ebben az esetben a játékos kérheti a FIFA-t, hogy határozza meg az összeget, amennyiért az kivásárolhatja magát a futó szerződéséből. A szupersztár ügynökei úgy kalkulálnak, hogy Neymar ára egy év múlva 170 millió euró körül lesz, és ha ezt kifizeti az egyesületnek, szabadon távozhat.

Neymar természetesen abban reménykedne, hogy a Barcelona hajlandó ennyit rááldozni, ezzel közvetve kvázi kivásárolni őt párizsi szerződéséből.

A brazilnak jó hír, hogy a sajtó úgy tudja, a Barcánál 160-170 millió euróban határozták meg exjátékosuk értékét, de kevésbé jó, hogy ebből maximum 125 millió eurót fizettek volna ki, a fennmaradó részt futballistákkal akarták pótolni. (Rakitic és Dembele lett volna a deal része.)

Neymarnak 2022-ig van aláírt megállapodása Párizsban, tehát még egy év múlva is jelentős idő lesz hátra a szerződéséből. Akkor esne komolyabban az ára, ha 2021-ig várna, csakhogy akkor már 29 éves lesz.

Természetesen még 2020 nyara is messze van, sok minden történhet addig Neymarral és a Barcelonánál is. 

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok