Index Vakbarát Hírportál

Hatot vágtak az osztrákok az Eb-selejtezőn, a 4. kabaréba illett

2019. szeptember 7., szombat 09:28

Péntek este a horvátok kavartak kicsit a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőcsoportjának állásán azzal, hogy idegenben 4-0-ra kiütötték Szlovákiát, de nem ez volt a legnagyobb arányú győzelem pénteken: Ausztria 6-0-s sikerrel intézte el a letteket úgy, hogy öt különböző játékos is gólt szerzett.

Marko Arnautovic dupláig jutott (az egyiket büntetőből szerezte), mellette Orbán Willi és Gulácsi Péter két csapattársa, Marcel Sabitzer és Konrad Laimer, illetve Michael Gregoritsch szerzték az osztrák gólokat, de a lettek is hozzájárultak egy találattal a sikerhez, ugyanis Pāvels Šteinbors öngólja hozta a negyedik osztrák gólt.

Erre a gólra külön is érdemes kitérni, ugyanis elég nagy balszerencse hozta össze a kapus nevéhez beírt öngólt. A villámgyors passzokkal végigvitt osztrák kontra végén Stefan Ilsanker fejelhetett az ötös előteréből, de csak kapufát talált. A kapufáról viszont pont középre pattant vissza a labda, ami elől már nem tudott elugrani Šteinbors, és hiába vetődött aztán a róla lecsorgó labdáért, azt már csak a gólvonalon túlról tudta kikotorni.

A hatgólos meccs összefoglalója a többi góllal itt látható:

Ausztria-Lettország 6-0

Wales is felült a kabarévonatra

Wales a vártnál nehezebben verte hazai pályán Azerbajdzsánt. Előbb egy furcsa öngóllal kerültek előnybe, aminél  Pavlo Pasayev mentés helyett a kapuból kimozduló kapus mellett fejelt/vállalt saját hálójába egy ráeső labdából, majd Mahir Emreli egyenlítése után csak a hajrában tudta újra visszaszerezni Wales a vezetést, Gareth Bale találatával. A végeredmény 2-1 lett.

Rovatok