Index Vakbarát Hírportál

Integető sorfallal ugrott első helyre a Sevilla a spanyol bajnokságban

2019. szeptember 15., vasárnap 22:31

A Sevilla 1-0-ra nyert az Alavés otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Ezzel a 2018-as oroszországi vébé előestéjén a spanyol válogatott éléről kirúgott, majd a Real Madrid élén hónapokon belül megbukó Julen Lopetegui együttese átvette a vezetést a bajnokságban a szombaton vereséget szenvedő Atlético Madridtól.

Alavés-Sevilla: 0-1

A Sevilla négy forduló után veretlen a La Ligában, egy döntetlen mellett háromszor győzött. Az Alavés ellen vasárnap Joan Jordán szerezte a győztes gólt egy nagyszerűen elvégezett szabadrúgásból, amit a lövés minőségén túl a sevillaiak újítása tett igazán különlegessé.

Amióta az új szezonban életbe lépett szabályváltoztatások egyike tiltja, hogy a rúgó csapat játékosokat állítson a védekező csapat sorfalába, reneszánszát éli a támadók részéről a sorfal elé állított párfős sorfal megoldása a labda takarásának céljából a kapus elől.

Ezen sikerült még egy kicsit továbbfejlesztenie Lopetegui csapatának az ún. "integető sorfal" bevezetésével, amit a Sevilla kétfős takarófala mutatott be tökéletesen a vasárnapi mérkőzésen.

La Liga, vasárnapi mérkőzések: 

Tabella

Rovatok