Index Vakbarát Hírportál

Salamoni döntéssel zárta le Löw a német kapushisztit

2019. október 4., péntek 15:34

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy az argentinok elleni, október 9-i barátságos mérkőzésen Marc-André Ter Stegen lesz a válogatott kezdőkapusa. Az október 13-i, Észtország elleni Európa-bajnoki selejtezőn pedig Manuel Neuer védi majd a német válogatott kapuját, de utóbbi az első számú kapus - írja az MTI.

Löw kijelölte a válogatott keretét a jövő szerdai és vasárnapi találkozókra, és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) hivatalos weboldalának beszámolója szerint ennek kapcsán külön kitért a mindenkit leginkább foglalkoztató kapuskérdésre is.

"Manuel és Marc-André személyében két világklasszis kapussal rendelkezünk, de ahogyan azt már többször is jeleztem, a jövő évi Európa-bajnokság tekintetében is Manuel Neuer a csapat kapitánya, valamint az első számú kapusunk"

- hangsúlyozta Löw, hozzátette, hogy a szakmai stábbal közösen úgy döntöttek, az argentinok ellen Ter Stegen, az észtek ellen pedig Neuer véd majd.

Az ügy előzménye, hogy az FC Barcelona kapusa, Ter Stegen az utóbbi időben arra panaszkodott, hogy kevés lehetőséget kap a válogatottban, ezért nem látja értelmét, hogy a válogatott meccseire utazzon. Erre válaszul Uli Hoeness, a Bayern München elnöke a múlt héten kijelentette, hogy ha a Bayern és a válogatott első számú kapusát, Manuel Neuert Ter Stegenre cseréli le Löw, akkor a Bayern nem engedi el a többi német játékosát sem a válogatottba.

A német válogatott keretébe először került be Nadiem Amiri, a Bayer Leverkusen 22 éves középpályása, a 2014-ben világbajnok csapatból pedig már csak Neuer, Toni Kroos, és Matthias Ginter tagja a keretnek.

A németek Dortmundban fogadják az argentinokat jövő szerdán, vasárnap pedig az észtek vendégei lesznek Tallinban az Eb-selejtező C csoportjában, amit pillanatnyilag a német válogatott vezet. Az észtek pont nélkül az ötödik, utolsó helyen állnak, június 11-én Mainzban 8-0-ra kaptak ki a németektől.

c-csoport

Rovatok