Index Vakbarát Hírportál

Suarez-ollózás indította, Messi-szabad zárta a Barca-estet

2019. október 6., vasárnap 23:18

4-0-ra verte a Barcelona a Sevillát a spanyol futballbajnokság 8. fordulójának utolsó meccsén, vasárnap este a Nou Camp stadionban.

Az első 25 percben szinte csak a Sevilla volt a pályán, Luuk De Jong óriási helyzeteket hagyott ki, és kellett a szokásos Ter Stegen-kapusbravúr is, hogy 0-0 maradjon az állás. A 28. percben első helyzetét kihasználta a Barca, Semedo bal oldali beadását Luis Suarez ollózta a kapuba gyönyörűen, 1-0.

Négy perc múlva jött a második, Arthur okos labdájába Arturo Vidal szúrt bele a leshatáron, 2-0.

Nem telt el 10 perc az első gól óta, amikor Dembelé csapott le egy kósza labdára a középpályán, bevitte a tizenhatosra, megcsinálta a szokásos visszacselét ballal, jobbal a kapuba helyezett, 3-0.

Szűk 10 perc alatt eldöntötte a mérkőzést a Barcelona, és szinte teljesen le is állt.

A szünet után újra a Sevilla próbálkozott, Luuk De Jong ezúttal kapufát rúgott ordító helyzetben. A Barca takarékon tartotta magát, igazából csak Messi igyekezett valamennyire, mert a kezdéskor még nem volt gólja a szezonban. Szólózott egy nagyot, de lövését védte Vaclik kapus, majd a 78. percben már a cseh is tehetetlen volt: Messi 20 méteres szabadrúgást csavart be neki, 4-0. A szupersztárnak a Sevilla a kedvenc ellenfele, már a 37. gólját rúgta nekik.

Barcelona Vs Sevilla 4-0

Teljesen nyugodt meccs volt, ennek ellenére a Barcelonának sikerült 9 emberrel befejeznie. A 88. percben Piqué elnézett egy labdát, Chicharito Hernandez kilépett ziccerben, Ronald Araujo pedig lerántotta. A 20 éves védő negyedórával korábban állt be a lesérülő Todibo helyére élete első meccsén, Lahoz játékvezetőt ez nem izgatta, kiosztotta a jogos piros lapot.

Majd pillanatok múlva még egyet, ugyanis Dembele úgy érezte, hogy neki is meg kell reklamálnia az ügyet, és valami olyat mondott, hogy a bíró őt is leküldte egyből pirossal. A franciának egyébként már volt egy sárgája, kitalálhatják, miért kapta: reklamálásért.

A Barca így 9 emberrel zárta a meccset. A bajnokságban két pontra megközelítették a tabellaelső Real Madridot, másodiknak jöttek fel.

a

Rovatok