Index Vakbarát Hírportál

A németek 2-0-ról nem tudtak nyerni Argentína ellen

2019. október 9., szerda 22:49

A 2014-es futball-világbajnokság két döntős csapata, Németország és Argentína játszott barátságos meccset szerda este Dortmundban. Bár ez elsőre jól hangzik, de egyik csapat sem a legfélelmetesebb felállásában lépett pályára: a németeknél sérülések miatt estek ki többen, az argentinoknál Lionel Messi hiányzott a korábban összeszedett három hónapos eltiltása miatt.

Egy darabig úgy nézett ki, hogy sima német győzelem lesz ebből, mert Serge Gnabry már a 15. percben megszerezte a vezetést a hazai csapatnak, hét perccel később pedig Kai Havertz növelte az előnyt 2-0-ra, ez is maradt az eredmény a szünetig. 

Aztán a második félidő második félében a semmiből visszajött Argentína: Lucas Alario egy fejes góllal szépített. A dél-amerikai csapat az utolsó negyed órára kapcsolt rá igazán, és a 85. percben meg is lett ennek az eredménye: labdaszerzés után az első gólt szerző Alario robogott át a kissé fáradó német védelmen, majd Lucas Ocampos elé tette a labdát, aki megszerezte az egyenlítő gólt.

A végeredmény így Németország-Argentína 2-2. Volt még egy másik barátságos meccs is szerda este, ezen a magyarokkal egy Eb-selejtezős csoportban szereplő Azerbajdzsán 3-2-re nyert Bahreinben. 

Rovatok