Index Vakbarát Hírportál

Beállt, és szétkapta a németeket

2019. október 10., csütörtök 08:37 | aznap frissítve

A 62. percben, 2-0-ás hazai vezetésnél állt be a Németország-Argentína barátságos futballmeccsen, szerda este a dél-amerikai csapatba Lucas Alario, és nem túlzás azt mondani, hogy megváltoztatta a mérkőzést.

A csatárnak alig négy perc kellett, hogy gólt szerezzen, nagyon szép fejessel talált be a világ talán legjobb kapusának, majd folyamatosan nyomás alatt tartotta a németeket mozgásával, cseleivel és passzaival. A vendégek teljesen átvették az irányítást, igaz, kellett ehhez, hogy a németek az első félidő után eléggé megnyugodtak, és nagyon elégedettek voltak a kétgólos előnyükkel.

Lucas Alario szétkapta a németeket

De Alario tényleg tök jól mozgott, és a 85. percben nem kis része volt az egyenlítésben is. Érdemes figyelni, hogy indult meg azonnal a német kapu felé Paredes labdaszerzése után, megkapta a labdát, lendületből elment a védő mellett, majd remekül - kis szerencsével - passzolt Ocamposhoz, aki berúgta az egyenlítő gólt.

Gól-gólpassz jó 20 perc alatt Németország ellen, Dortmundban, nem rossz antré. Meg is lett a döntetlen Argentínának, teljesen vert helyzetből.

Alario nem igazán jegyzett név még hazájában sem, mindössze ötödször volt válogatott, második gólját szerezte a csapatban. Születésnapi találat volt, mert a futballista kedden lett 27 éves.

Európában sem sokan jegyzik, pedig már két éve a Bayer Leverkusenben játszik. Nem is rosszul, az előző és az az előtti Bundesliga-szezonban is 9-9 gólt szerzett. Ebben az évadban lassabban indult, csak egy gólja van, persze csak kétszer kezdett.

Hazájában a Riverben játszott, és a 41 gól/82 meccses mérlege mutatja, miért is igazolták át 2017-ben. 

Az argentinok utóbbi másfél évben bemutatott szerencsétlenkedéseit és tavalyi vb-égését látva érthetetlen, hogy nem merült fel már korábban a neve. Nem vitték ki a világbajnokság után az idei Copa Americára sem.

Rovatok