Index Vakbarát Hírportál

Talán visszatérhet a német válogatottba a kidobott világbajnok védő

2019. október 30., szerda 15:53

Oliver Bierhoff, a német labdaúgó-válogatott csapatmenedzsere nem zárta ki, hogy a korábban már visszavonulatott világbajnok védő, Mats Hummels esetleg visszatérhet a német válogatottba, írja az MTI.

Joachim Löw szövetségi kapitány közvetlen munkatársa a német Sky csatornán azt mondta: a témában lezajlott kommunikáció alapján „az a benyomás keletkezhetett, hogy végleges kizárásról van szó, de én mindig is mondtam, hogy senkit nem küldtünk nyugdíjba” - mondta Bierhoff.

Löw döntése heves reakciókat váltott ki márciusban, amikor személyesen ment el Münchenbe, hogy bejelentse, három tapasztalt világbajnokára, Mats Hummelsre, Jérome Boatengre és Thomas Müllerre nem számít az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Hummels akkor azt mondta, hogy a döntést sportszerűen elfogadja, bár felfoghatatlannak tartja.

A harmincéves, 70-szeres válogatott Hummels pár héttel később úgy nyilatkozott, hogy az ő értelmezése szerint van még számára visszaút a válogatottba. Azóta klubot váltott, Münchenből visszatért Dortmundba, ahol hétről hétre jó teljesítményt nyújt, ennek nyomán pedig felerősödtek azok a hangok, amelyek visszakövetelnék a nemzeti csapatba. Különösen azután, hogy Niklas Süle másfél hete térdszalag-szakadást szenvedett, és várhatóan az Eb-n sem tud majd játszani.

Bierhoff most úgy pontosította Löw korábbi szavait, hogy a kapitány egyelőre nem számít korábbi három alapjátékosára, más tervei vannak és erről hónapokig nem kíván vitatkozni. „De a labdarúgásban soha nem zárunk ki semmit” – mondta diplomatikusan Bierhoff.

Rovatok