Index Vakbarát Hírportál

Azonnal megválnak a Bayern München edzőjétől

2019. november 3., vasárnap 21:38 | négy éve frissítve

Távozik a Bayern München kispadjáról Niko Kovac – jelentette be a bajor klub a hivatalos honlapján. Az utódját nem nevezte meg a közlemény. A Dortmund elleni rangadón az eddigi segédedző, a Bayernben játékosként 104 mérkőzést lejátszó Hans-Dieter Flick irányít majd.

Az távozásáról közös megegyezéssel döntöttek, jelentette be a klubot működtető vállalat vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge.

„Az elmúlt hetek eredményei alapján úgy éreztük, cselekednünk kell. Vasárnap egy rendkívül komoly, nyílt hangvételű beszélgetést tartottunk Kovaccsal, Uli Hoeness-szel és Hasan Salihamidziccsal.

Közösen pedig arra jutottunk, hogy már nem Niko a Bayern vezetőedzője.

Mindannyian sajnáljuk, hogy így alakult, ugyanakkor szeretnénk köszönetet mondani Nikónak a munkájáért, különösen az előző idényben elért duplájáért" - idézi a nyilatkozatot az Nso.hu.

Kovac is megszólalt a hivatalos búcsút bejelentő nyilatkozatban:

a klub meghozta a lehető leghelyesebb döntést. Az eredményeink és az utóbbi hetekben mutatott játékunk késztetett minket erre a lépésre.

Testvéremmel, Roberttel együtt szeretnék köszönetet mondani a Bayernnek azért a lehetőségért, amit az elmúlt másfél évben kaptunk. Ez idő alatt megnyertük a bajnokságot, a kupát és a Szuperkupát. Jó időszak volt, de sajnos ma véget ért. Minden jót kívánok a klubnak és a csapatnak."

A hétvégi, Eintracht Frankfurttól elszenvedett 5–1-es vereség után több mint várható volt Kovac távozása. Vasárnap délelőtt már több jel is akadt, amely a búcsút vetítette elő. A nyílt edzést például lemondta a klub.

A Németországban született horvát szakvezető tavaly nyáron vette át a Bayern irányítását. Azóta a müncheniek egy-egy alkalommal megnyerték a Bundesligát, a Német Kupát és a német szuperkupát is, a Bajnokok Ligája előző idényében viszont már a nyolcaddöntőben búcsúztak a későbbi győztes Liverpool ellen. A mostani szezon eddigi részében viszont három fontos tétmeccset veszített a Bayern: hazája szuperkupa-mérkőzését 2-0-ra elveszítette a Borussia Dortmunddal szemben augusztusban, illetve a bajnokságban október elején 2-1-re kikapott a Hoffenheimtől, szombaton pedig 5-1-re az Eintracht Frankfurttól.

Rovatok