Index Vakbarát Hírportál

Már hat nevet is bedobtak, ki lesz a Bayern München új edzője

2019. november 4., hétfő 20:04 | aznap frissítve

A Frankfurt elleni 5-1-es zakó után kirúgta edzőjét a Bayern, azonnal megindultak a találgatások, hogy ki követheti Niko Kovacot a bajor csapat kispadján. Wenger és Mourinho neve is felmerült lehetséges jelöltként.

A Frankfurt elleni 5-1-es vereség után a Bayer München vasárnap menesztette a csapat vezetőedzőjét, Niko Kovacot. A Bayern évek óta nem kezdte ennyire rosszul a bajnokságot: a csapat mindössze negyedik a bajnokságban, négy ponttal lemaradva az éllovas Borussia Mönchengladbachtól, utolsó öt meccsükből mindössze kettőt tudtak megnyerni Lewandowskiék. 

A bejelentés után azonnal megindultak a találgatások, hogy ki követheti a horvát szakembert a Bayern kispadján. Átmenetileg a segédedző, a korábbi Bayern-játékos Hans-Dieter Flick irányítja a csapatot, meglepetés lenne, ha véglegesítenék.

Nézzük, kik azok, akik akár már idény közben be tudnának ugrani. 

A Sport Bild értesülései szerint Massimilano Allegri a Bayern első számú jelöltje. A Juventus és az AC Milan korábbi edzőjének jelenleg nincs munkája, szabadon igazolható. Az 51 éves olasz szakember összesen ötször nyerte meg a scudettót (egyszer a Milannal, négyszer a Juventusszal), de a nagy áttörés, vagyis a BL-győzelem még nem jött össze neki: kétszer volt döntős a Juvéval, mindkettőt elbukta. 

José Mourinho szintén elérhető a piacon; a Manchester Unitedtől 2018 végén rúgták ki, azóta jórészt szakkommentátorként dolgozott. A klublegenda Bastian Schweinsteiger nemrég úgy nyilatkozott, hogy a portugál edző tökéletes választás lenne; mindig érdekelte a Bundesliga, sőt, egy ideig németül is tanult. Tegyük hozzá,  a Special One utoljára 2017-ben nyert bármit is, akkor is a második számú európai kupasorozatot sikerült elhódítania a Manchesterrel. Másrészt az is kérdés, hogyan fogadnák a Bayernél Mourinho megosztó stílusát.

Arséne Wengert nem először hozzák hírbe a német rekordbajnokkal; az Arsenalt 22 évig vezető francia edző neve már tavaly felmerült, amikor Kovac állása először került veszélybe. Ennek ellenére kisebb szenzáció lenne, ha a Bayern vezetősége végül Wengert választaná. 

Rajtuk kívül három másik komoly jelölt neve merült fel a sajtóban. Közéjük tartozik a holland Erik ten Hag, aki májusban BL-elődöntőig vezette az Ajaxot. Mellette szólhat, hogy jól ismeri a klubot, hiszen 2013 és 2015 között a Bayern tartalékcsapatát edzette. Élő szerződése van az Ajax-szal, nem valószínű, hogy év közben váltana.

Ugyanez igaz Mauricio Pochettinóra, akit a Real Madriddal és a Manchesterrel is összeboronáltak már, nem csoda, hogy most is bedobták a nevét. Az argentin szakember 2014 óta vezeti a Tottenhamet, a tavalyi szezonban BL-döntőig jutott a csapatával, idén viszont szenvednek, négy vereséggel csupán a 11. helyen állnak. A Bayernnel szintet léphetne Pochettino, és elnézve az elmúlt években elért eredményeit, nem lenne rossz választás. 

Pletykák szerint Ralph Rangnick is a Bayern radarján van: korábban a Schalkét, a Hoffenheimet és az RB Leipziget is irányította, tapasztalatához tehát nem férhet kétség, viszont legnagyobb sikere egy kupagyőzelem, még 2011-ből. Jelenleg a Red Bull futballrészlegénél dolgozik, tehát Rangnick sem lenne könnyen mozdítható.

Kit választana a Bayern München helyében?

  • 3225
    Allegri
  • 1386
    Mourinho
  • 1227
    ten Hag
  • 846
    Wenger
  • 749
    Pochettino
  • 354
    Rangnick

90Min, Sport Witness, Guardian

Rovatok