Index Vakbarát Hírportál

Kiborult a Liverpool edzője, mert 24 órán belül két meccset játszanak

2019. november 6., szerda 14:20

Jürgen Klopp szerint a futballvilág vezetőinek lépniük kell a játékosok túlterheltsége miatt.

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy 24 órán belül két meccset kell lejátszania a Liverpoolnak:

Érthető módon Jürgen Klopp, a Liverpool edzője nem volt elragadtatva a sorsolás alakulásától, a december vége egyébként is sűrű a Premier League-ben. 

Megkérdeztük az Aston Villát, mi lenne, ha eljönnének Katarba, és ott játszanánk le a meccset

- viccelődött kínjában. Arról nem beszélt Klopp, hogyan fogják megoldani a dupla meccset. Legutóbb 1986-ban került hasonló helyzetbe a Liverpool; akkor a Manchester United és a Sheffield Wednesday volt az ellenfél.

Lehetséges megoldásként felmerült, hogy a Ligakupa-meccset később, valamelyik elődöntő időpontjában játsszák le, de ezt az  EFL elvetette, mondván, a változtatás teljesen felborítaná a kiírást. 

"Ez hangozhat úgy, mintha nem akarnánk a Ligakupában játszani, de ez nem igaz. Ami viszont nem tetszik benne, az az, hogy az elődöntő két fordulóból áll. Nem értem, miért van erre szükség"

- nyilatkozta a német szakember. 

A feszített menetrend miatt már a Ligakupa előző körében arra kényszerült Klopp, hogy pihentesse több kulcsjátékosát. Így léphetett pályára az Arsenal ellen a 16 éves Harvey Elliott és a 17 éves van der Berg.

Klopp szerint ideje lenne alaposan átgondolni az európia bajnokságok és kupasorozatok menetrendjét, mert a probléma nem csak az angol Ligakupát érinti. 2021-ben még rosszabb lesz a helyzet, mert Afrikai Nemzetek Kupáját is rendeznek abban az évben, alig egy héttel a klubvilágbajnokság után, érvelt.  "A helyzet egyértelmű, lenne is néhány megoldási lehetőség, de még nem volt olyan alkalom, hogy a FIFA, az UEFA és a bajnokságok vezetői a játékosok érdekeit tartották volna szem előtt, és nem a pénztárcájukat."

Nemrég egyeztetésre hívta a futballvilág legbefolyásosabb edzőit, klubvezetőit és az illetékes kormányzati szervezeteket, hogy tárgyaljanak a csapatok túlterheltségéről. "Szeretem a munkámat, de van egy pont, amikor már sok. És ez azért lehet így, mert senki sem emeli fel a szavát azoknál, akiknek lépniük kéne az ügyben."

Via Be SoccerTelegraph

Rovatok