Index Vakbarát Hírportál

Még a szezonban visszatérhet a brutális sérülést szenvedő Everton-futballista

2019. november 8., péntek 11:26

Edzője szerint még ebben a bajnoki idényben újra játszhat André Gomes, az Everton vasárnap súlyos sérülést szenvedett labdarúgója.

„Nem könnyű pontos dátummal szolgálni a visszatérését illetően, de mi az orvosi stábbal együtt úgy gondoljuk, hogy André képes lehet még ebben a szezonban játszani" – mondta Marco Silva. - „Természetesen ebben nem vagyunk száz százalékig biztosak, de jó esély van rá."

A vasárnapi Everton-Tottenham Hotspur Premier League-meccsen Szon Hungmin, a vendégek dél-koreai támadója hátulról akarta szerelni Gomest, aki ennek nyomán elvesztette az egyensúlyát, szemből ütközött Serge Aurier-vel, és a földre érkezéskor kifordult a jobb bokája. Az eset során mindkét csapat játékosai, beleértve a kiállított csatárt is, sokkos állapotban figyelték társukat, akinek a lába természetellenes helyzetben állt.

Szon, miután megkapta a piros lapot könnyezve hagyta el a pályát. Három bajnoki meccsre szóló eltiltás járt volna neki, de a Tottenham fellebbezett és a szövetség helyt adott ennek. Indoklásában emlékeztetett rá, hogy Martin Atkinson játékvezető először sárga lapot mutatott fel a támadónak, majd amikor látta, milyen súlyos Gomes sérülése, ítéletét azonnali kiállításra változtatta, a bizottság állásfoglalása szerint viszont ez szabálytalan volt. A piros lap visszavonásában az is szerepet játszott, hogy egy független testület állásfoglalása szerint nem Szon szerelési kísérlete okozta közvetlenül a sérülést.

Rovatok