Index Vakbarát Hírportál

Guardiola teljesen megőrült a Liverpool ellen

2019. november 11., hétfő 11:05

3-1-re verte a Liverpool a Manchester Cityt vasárnap este a Premier League szuperrangadóján, és 9 pontra elhúzott ellenfelétől a tabella élén. Pep Guardiola csapata már nem is második, csak negyedik, a Leicester City és a Chelsea is megelőzi egy ponttal.

A meccsen kétszer is hazai játékos kezét érte a labda, de a bíró, illetve a videóbíró egyiknél sem ítélt büntetőt. Guardiola emiatt teljesen kiakadt, a második esetnél tajtékzott, eszét vesztve reklamált és mutogatott a negyedik játékvezetőnek.

A katalán edzőnek nem volt igaza, egyik esetnél sem kellett büntetőt adni.

Mindkétszer Alexander-Arnold karjára pattant a labda: a meccs elején, közvetlenül a Liverpool első gólja előtt előbb viszont a citys Bernardo Silva kezére pattant, és csak onnan a hazai játékoséra. Ráadásul a szabályokban benne van, hogy ha pattan a labda, akkor a védekező játékosnál a bíró mérlegelheti a szándékosságot. Az esetet megvideózták, gyorsan döntöttek, a gólt megadták.

A második félidőben, már 3-0-ás vezetésnél a citys Raheem Sterling vezette a labdát Alexander-Arnoldra, és alig egy méterről kvázi rárúgta a kezére. A hátvéd el sem tudta volna húzni a karját, annyira közelről jött a labda, és természetes testhelyzetben is volt - ez sem büntetőt. Ekkor seperc alatt dönthetett a videóbíró, könnyen megállapítható volt az ítélet.

Annyira egyértelmű eset, hogy oktatófilmbe illik - ezért nem szabad tizenegyest adni - hacsak nem a gólvonalon van, és gólt akadályoz meg, de a jelenlegi szabályok szerint még akkor is mérlegelhetne a bíró.

Guardiola a meccs hevében teljesen kikelt magából, még a lefújásra sem nyugodott meg, a bíróknak sűrűn gratulált a kézfogásnál, látványosan megköszönte a munkájukat.

A meccs utáni interjúnál a riporter próbált valami bírózást kicsikarni az edzőből, de Guardiola csak annyit volt hajlandó mondani, hogy kérdezze a játékvezetőt és a videósokat a kezezésekről. Inkább arról beszélt, hogy mennyire büszke a csapatára, mert nagyon jól játszottak. Valóban sok helyzetük volt egyébként, de csak egyet tudtak kihasználni.

Rovatok