Index Vakbarát Hírportál

Sterling nekiugrott Gomeznek az angol edzőtáborban, letiltották egy meccsről

2019. november 12., kedd 10:15

Kisebb balhé zajlott le hétfőn az angol válogatott edzőtáborában, ahol az angol bulvársajtó értesülései szerint a Manchester City játékosa, Raheem Sterling, illetve a liverpooli Joe Gomez folytatták a vasárnapi, Liverpool-győzelmet hozó rangadót.

A hivatalos közlemény szerint Sterlinget "nem megfelelő viselkedése" miatt tették ki a csapatból, így biztosan nem játszik az angolok csütörtöki, Montenegró elleni Eb-selejtezőjén. A Daily Mail viszont kiderítette, mit is takarhat a nem megfelelő viselkedés: Sterling a hétfői edzésen előbb vitába keveredett Gomezzel, majd később az étkezőben megpróbálta nyakon ragadni a Liverpool játékosát. Az edzőtábori eset szinte biztosan a vasárnap bajnokin a két játékos közötti kakaskodás folytatása.

„Úgy határoztunk, Raheem nem lesz tagja a csapatnak Montenegró ellen. Az egyik legnagyobb erősségünk, hogy a válogatottban félre tudjuk tenni a klubérdekeket, sajnos ezúttal a vasárnapi találkozó után még nem csillapodtak le eléggé a kedélyek” – idézte az MTI Gareth Southgate szövetségi kapitány közleményét.

A szakember hozzátette, Sterling, aki nyolc gólt szerzett az Eb-selejtezőben, a kerettel készül továbbra is, és nem zárja ki, hogy vasárnap Koszovóban pályára lép. A vb-negyedik angolok jelenleg vezetik a selejtező A csoportját, és ha csütörtökön pontot szereznek, biztosítják helyüket a 2020-as Európa-bajnokságon.

.

Rovatok