Index Vakbarát Hírportál

Katalán mezzel támad az FC Barcelona

2019. november 12., kedd 16:12

Pedzegettük már az előző szezon közben, hogy a Barcelona ki fog jönni egy mezzel, ami Katalóniát szimbolizálja. Az idő eljött, kedden a futballklub bemutatta a jelenlegi évad 4. számú trikóját azzal a szlogennel, hogy "mélyen bennünk van".

Nem kérdés, hogy a katalán öntudatra gondolnak, mivel a dressz gyakorlatilag a katalán zászló viselhető változata.  A klub 120 éve képviseli Katalóniát, a múlt század Franco-diktatúrája és az utóbbi évek függetlenségi próbálkozásai miatt különösen erősen.

Most először lesz a Barcának egy idényen belül négy féle meze.

Az egyesület 120. születésnapját november 29-én ünnepli, egyelőre nem hivatalos, de december 1-jén ebben a mezben játszanak majd Madridban, a spanyol fővárosban, az Atletico ellen.

A Real Madridhoz is ebben tervezik az utazást, ám az a meccs messze van, csak tavasszal kerül rá sor. A december 18-i, barcelonai Clasicón - a Real elleni hazai rangadón - nagy eséllyel ebben látjuk Messiéket.

Szerdán Barcelonában már bárki beszerezheti a mezt, a hivatalos ajándékboltokban kezdik árulni, egy héttel később pedig már a legtöbb sportüzletben hozzá lehet majd jutni.

Praktikussági szempontokat nem érdemes keresni a mezben, már mint, hogy a negyedik mez teljesen eltérő legyen a másik háromtól, ugyanis a nyáron bemutatott idegenbeli szerelés így néz ki:

Rovatok