Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi megmondta, ki nem lesz válogatott, amíg ő a kapitány

2019. november 14., csütörtök 16:44

Csütörtök délután az új Puskás-stadionban megtartotta a nyitómeccs előtti sajtótájékoztatóját Marco Rossi magyar szövetségi kapitány, a balján a válogatott középpályásával, Varga Rolanddal.

A kapitány, még mielőtt bármilyen újságírói kérdésre válaszolt volna, helyre tett egy dolgot, amely a "szívének nagyon fontos".

Rengeteg hibám van, sokat el is ismerek, sok mindent lehet rám mondani, de azt nem, hogy ne tisztelném az embereket. Imádtam volna Gera Zoltánt a pályán látni pénteken, öt-tíz-tizenöt percre, egy félidőre. Aki ezek után azt írta, hogy Gera Zoltán miattam nem játszik Uruguay ellen, az mindezt rosszindulatból tette. Ez csak és kizárólag Zoltán és a magyar futballszövetség közös döntése volt

- magyarázta erélyesen Rossi. Azt nem említette, hogy ki vagy mi írta ezt, de ezek szerint ő olvasott, hallott hasonlót a médiából. 

Pár kérdéssel később Rossi újra kemény szavakkal folytatta. A Nemzeti Sport egyik munkatársa azt kérdezte Rossitól, mivel a sérülések miatt elég rossz a helyzet a keretnél - Willi Orbán is kidőlt -, miért nem hívta meg Hangya Szilvesztert, aki a Videotonban, az egyik legjobb magyar klubcsapatban folyamatosan játszik balhátvédként, ami hiányposzt.

Az olasz edző nem kertelt. „Történt valami, amit maguk nem látnak, nem is láthatnak kívülről. Aki a magyar válogatottban játszani akar, annak legalább olyan motiváltnak, vagy motiváltabbnak kell lennie nálam. Én olasz vagyok. Szóval, 

amíg én vagyok itt a szövetségi kapitány, Hangya Szilveszter nem lesz válogatott.

Illetve, ha úgy érzi, tisztáznia kell velem valamit, akkor neki kell kezdeményeznie". De azt nem fejtette ki a kapitány, hogy Hangya motivációs okok miatt, egy titokzatos esemény miatt nincs és nem is lesz a keretben. Gyorsan hozzátette, hogy a posztra behívott újoncot, Nagy Zsoltot jobb futballistának is tartja Hangyánál. Hangya 25 éves, 2016 óta négyszer szerepelt a válogatottban.

A tájékoztató végén az MLSZ sajtófőnöke, Szabó Gergő újra felhívta a figyelmet, hogy időben érkezzenek a drukkerek a mérkőzésre. Már 16 órakor kinyitják a Puskás Aréna kapuit a 19 órakor kezdődő nyitómeccs előtt, szerinte az sem baj, ha valaki nyitásra jön, el fog repülni az a pár óra. Tömegre, sorokra lehet számítani, ami egy 70 ezres közönségnél teljesen normális. Azt is kérte, aki tud, jöjjön tömegközlekedéssel.

Rovatok