Index Vakbarát Hírportál

Gáláztak a nagycsapatok, két mesterhármas az Eb-selejtezőkön

2019. november 20., szerda 00:17

A hétfői nyolc meccs után kedden tíz találkozóval zárultak a 2020-as Európa-bajnokság selejtezői, ezúttal a C, E, G és az I csoportokban szereplő csapatok léptek pályára. A játéknap végére Wales szerezte meg az Eb-indulás jogát, miután Cardiffban 2-0–ra verte a magyar válogatottat. Ezzel a meccsel természetesen bővebben is foglalkoztunk, az összefoglalót itt, a közvetítést pedig itt olvashatják el.

Ezen felül elsősorban a nagycsapatokról szólt a keddi nap, a belga, a holland és a német válogatott is kiütéssel győzött hazai pályán. Mindhárom csapat bebiztosította már a részvételét a jövő évi kontinensbajnokságra, így a hollandok az észtek, a németek az északírek, a belgák pedig a ciprusiak ellen gálázhattak kedd este. Ez elég jól is sikerült,

A belgáknál eleinte ennyire nem volt egyértelmű a helyzet, ők ugyanis a 14. percben hátrányba kerültek Ciprussal szemben. Nem sokkal később aztán helyreállt a világ rendje: két perccel későbbegyenlítettek, a félidőben már 4-1-re vezettek, végül pedig 6-1-re győztek.

meccs

Az oroszok is gáláztak, ők San Marinót verték 5-0–ra. A többi meccs közül főleg a lengyel-szlovént érdemes még kiemelni, ahol két gólváltás után a lengyelek a 81. percben lőtték be a harmadik góljukat, erre pedig már nem volt válasza a szlovéneknek.

meccs

A jövő évi Eb-t rendhagyó módon 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendezik. A Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad majd otthont. A pótselejtező sorsolását pénteken, a csoportok sorsolását pedig jövő szombaton tartják.

Eredmények

C csoport

Hollandia-Észtország 5-0 (2-0)

Németország - Észak-Írország 6-1 (2-1)

G csoport

Lengyelország-Szlovénia 3-2 (1-1)

Lettország-Ausztria 1-0 (0-0)

Észak-Macedónia - Izrael 1-0 (1-0)

I csoport

Belgium-Ciprus 6-1 (4-1)

San Marino-Oroszország 0-5 (0-2)

Skócia-Kazahsztán 3-1 (0-1)

Rovatok