Index Vakbarát Hírportál

Mourinho győzelemmel kezdett, 2-1-re verte a City a Chelsea-t

2019. november 23., szombat 15:31

Győzelemmel tért vissza a Premier League-be a Tottenham kispadján bemutatkozó José Mourinho, a Liverpool fordítás után, némi bírói segédlettel verte a Crystal Palace-t, a forduló rangadóján pedig a Manchester City nyert 2-1-re a Chelsea ellen, megszerezve 400. győzelmét a Premier League-ben.

Öt nyeretlen bajnoki mérkőzés után nyert újra a Premier League 13. fordulója előtt a 14. helyig visszaeső, a hét közben edzőt váltó Tottenham, ami 3-2-re verte idegenben a West Hamet José Mourinho bemutatkozásán.

A Tottenham már az első pillanattól kezdve nagy lendülettel, harapósan játszott, ebben próbált partner lenni a náluk is rosszabbul álló másik londoni csapat, ám gyorsan kijött a két keret közötti erőkülönbség. Negyed óra játék után már öt lesnél jártak egyébként a csapatok, a Tottenham kétszer is csak hajszállal maradt le arról, hogy egy jó kiugratás végén hamar vezetéshez jusson.

De ami késett, az nem múlott. Szon Hungmin (Son Heung-min) a 36. percben megszerezte a vezetést a Tottenhamnek, innen pedig nem volt megállás. Még a szünetig elhúztak 2-0-ra, és az 50. perc előtt már 3-0-ra vezettek (Szon után Lucas Moura és Harry Kane találtak be), így a végére az is belefért, hogy kicsit kiengedjenek, bár inkább a tűzzel játszottak, hiszen a West Ham a hosszabbításban 3-2-re szépített..

A Tottenham második gólja előtt Dele Alli közvetlenül José Mourinho orra előtt mutatta meg, mi mindenre képes a győzelemért: az oldalvonal mellett a  háta mögé érkező labdára az utolsó pillanatban fordult vissza, majd estében tartotta az a vonalon belül, hogy aztán háton csúszva, a saját lába alatt sarkazza tovább a labdát a remek indításból végül gólpasszt adó Szonnak.

A hajrában a West Ham feljött egy gólra, sőt, ha Angelo Ogbonna gólja előtt nem érvénytelenítik a szögletből szerzett, videózás után elvett góljukat, a döntetlen is elérhető lett volna.

West Ham-Tottenham 2-3

A Premier League meglehetősen sűrű középmezőnyének is köszönhetően Mourinho első győzelmével ideiglenesen máris a hatodik helyre ugrott fel a Tottenham, igaz, a forduló végére azért várhatóan visszábbcsúszik ennél.

.

A Liverpool megúszta, jön fel a City

Nehéz meccset nyert a következő hat hét alatt 14 mérkőzést játszó Liverpool, ami idegenben győzött a Crystal Palace ellen, és ezzel tovább őrzik első helyüket a bajnokságban. A Liverpoolnak szerencséje volt, mert a Palace az első félidő végén vezetést szerzett, de csak átmenetileg, Kevin Friend játékvezető ugyanis a videóbíró segítségével visszavont a James Tomkins találatát.

Tomkins semmi rosszat nem csinált, de a fejes előtt volt egy lökés a szöglettel felérő szabadrúgásnál, a Liverpool védője, Dejan Lovren pedig olyan jól adta el, hogy fellökték – lökés valóban volt, de nem olyan erejű, mint azt a horvát mutatta –, hogy elvették a gólt.

A Crystal Palace meg nem adott gólja a Liverpool ellen

A Liverpool ezzel már 30 meccse veretlen a Premier League-ben, ennél hosszabb sorozata csak az Arsenaknak (49) és a Chelsea-nek (40) van.

Az Arsenal az utolsó másodpercekben egyenlített otthon a Southampton ellen (2-2), idegenben nyert a második helyre felugró Leicester City, ami mögött lemaradt a kora esti Manchester City-Chelsea rangadó vesztese, a vendég csapat.

Pedig a vezetést még a Chelsea szerezte meg az első félidőben N'Golo Kanté góljával, onnan viszont rákapcsolt Pep Guardiola csapata, és már a szünetig megfordították a mérkőzést Kevin De Bruyne és Rijad Mahrez (Riyad Mahrez) góljaival. A City a meccs végén, a hosszabbításban is betalált egyszer, de Raheem Sterling gólját visszavonta a videóbíró, így maradt a 2-1-es végeredmény, ami a Manchester City 400. győzelmét jelentette a Premier League-ben.

Manchester City-Chelsea 2-1

Eredmények

Rovatok