Index Vakbarát Hírportál

Messi–Suárez-összjáték gyűrte le az Atléticót

2019. december 1., vasárnap 23:22 | négy éve frissítve

1-0-ra verte a Barcelona az Atlético Madridot idegenben vasárnap este a spanyol bajnokság 15. fordulójának rangadóján. Nem volt nagy meccs, a Barca az első félidőben kétszer is gólt kapott volna, ha kapusa, Marc-André Ter Stegen nem véd szenzációsan. Ahogy szinte mindig, az első fél órában ő tartotta a lelket csapatában.

A második félidőben is lassan jött bele a vendégcsapat, nem egy meleg helyzet volt a kapuja előtt, de Ter Stegen újra a helyén volt. Az Atléti szokásos pozíciós, biztonsági játékát erőltette, a Barcelonát meghatározta, hogy a bal oldala teljesen használhatatlan volt, Junior Firpo és Griezmann csak eladta a labdákat.

A hajrában aztán Messi kapott egy használható labdát a jobb oldalon, pontosan kedvenc pozíciójában, két embert befűzött, miközben középre húzott, a ziccerbe mozduló Griezmann-nak nem passzolt, bár tök egyértelmű lett volna, inkább Suáreznek tette le a labdát, aki egy érintésből, kvázi kényszerítővel lekészítette az argentinnak lövésre: Messi 17 méterről kilőtte a jobb alsót, 0-1. Suárez tökéletesen visszatálalt labdája volt a kulcsmozdulat.

Atlético Madrid vs Barcelona 0-1 Messi

A maradék szűk tíz percet lepörgette a Barcelona, megnyerte a meccset, és visszavette az első helyet a Real Madridtól a tabella élén.

a

Rovatok