Index Vakbarát Hírportál

Nem véletlenül szavazott a Liverpool-csatárra Messi

2019. december 5., csütörtök 08:27

Pár hónapja dicsértük Sadio Manét, a Liverpool szenegáli csatárát, akkor azt írtuk, simán kaphatna Aranylabdát idén. A díjat végül Lionel Messinek adták, az afrikai negyedik lett, de szerdán újfent bizonyította, a jövőben esélyes lehet a díjra. 

Az Everton elleni derbin egyszerűen tökéletesen játszott. Adott két gólpasszt, és rúgott egy gólt az 5-2-re megnyert meccsen.

Főleg az asszisztjai voltak zseniálisak: az első gólnál úgy kanyarította Divock Origi elé a labdát, hogy az szinte berúgta magát. A másodiknál a passz előtti labdakezelése volt látványos, a levegőben combbal és hassal szelídítette meg a labdát, aztán oxival húzta maga elé.

A negyedik gólt ő maga szerezte, nézzék, milyen csellel indította el az akciót Iwobi ellen, amit aztán tökéletesen, ballal fejezett be.

Mindemellett még kivételesen sportszerű is volt. A meccs végén, 4-2-es vezetésnél nagy labdát kapott, eltolta a kapus mellett, aki leütközte. Mané megbillent, de nem esett esett el, aztán jött a védő, aki még erősebben ütközött neki, de a csatár ekkor sem esett el. Bármelyiknél elesik Mané, akkor simán büntetőt kap, de ő talpon maradt, inkább hagyta veszni a helyzetet.

A hétfői Aranylabda-gálán készült egy interjú Messivel, ami nagyon gyorsan aktuális lett. A riporter azt kérdezte az argentintól, a FIFA Év Játékosa díjnál két hónapja miért szavazott Manéra? A szupersztár ugyanis liverpoolos kollégáját tette az első helyre, a válogatott csapatkapitányaként voksolhatott.

Sok nagyszerű futballistát láttam idén, de Manét választottam, mert olyan játékos, akit élvezet nézni, ráadásul a Liverpoollal nagy éve volt

- felelte Messi.

Rovatok