Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal látványos játékkal mozdult el a holtpontról

2019. december 10., kedd 08:56

Először győzött az Arsenal megbízott edzőjével, Freddie Ljungberggel az angol futballbajnokságban.  Mesüt Özilék 3-1-re verték West Hamet 3-1-re a Premier League 16. fordulójának hétfő esti meccsén. 

Az Arsenal november 29-én rúgta ki korábbi edzőjét, Unai Emeryt. Átmeneti megoldásként az utánpótlásban dolgozó Freddi Ljungberget nevezték ki a mélyrepülésben lévő klub edzőjének. A svéd első két bajnokiján nem tudott nyerni, a Norwich-csal 2-2-t játszott az Arsenal, míg a Brightontól 2-1-re kikapott.

A hétfői esti bajnokin is hátrányba került Ljungberg csapata, miután a 38. percben Ogbonna talált be. A második félidőben viszont felpörgött az Arsenal, és látványos játékkal szerezte meg a győzelmet.

A 60. percben egy bal oldalon végigfutó akció végén Martinelli talált be, majd hat perccel később mélyről indulva passzolták ki Pépéék a védelmet. Az elefántcsontparti játékos a 16-os sarkánál tolt párat a labdán, majd a kapu jobb sarkába pörgetett.

A harmadik gólnál három passzal került helyzetbe a saját térfeléről induló Arsenal. A 16-osnál Aubameyang egy sarkazás után indult be középre, majd a labdát visszakapva, egy félfordulatos rúgással találta be , és ezzel a 69. percben be is állította a 3-1-es végeredményt. 

A győzelemmel együtt sincs túl jó helyzetben az Arsenal, mert csak a kilencedik helyen áll a bajnokságban, a negyedik Chelsea-hez képest hét pont a hátránya.

Premier League, 16. forduló:

vasárnap játszották:

szombaton játszották:

Rovatok