Index Vakbarát Hírportál

A 4-0-s győzelem sem volt elég, kirúgta Ancelottit a Napoli

2019. december 11., szerda 08:33

Hetek óta látni annak jeleit, hogy valami nagyon nincs rendben a Napolinál:

A Bajnokok Ligájában jobban ment a Napolinak, mert az utolsó csoportkör előtt minden esélye megvolt a továbbjutáshoz, ehhez csak a belga Genket kellett legyőznie hazai pályán. Ennek megfelelően játszottak az olaszok: a félidőben már 3-0 volt, a vége 4-0 lett, ezzel második helyen végeztek csoportjukban a címvédő Liverpool mögött. 

Azt hihetnénk, a BL-továbbjutás megnyugtatta a klubvezetést és a csapatot. Nem ez történt: a 4-0-ra megnyert BL-meccs után néhány órával bejelentette a Napoli, hogy meneszti Carlo Ancelottit.

A klub úgy döntött, hogy meneszti az első csapat edzőjét, Carlo Ancelottit. A barátság és a kölcsönös tisztelet továbbra is megmarad Aurelio De Laurentiis elnök és Carlo Ancelotti között 

- írta közleményében a klub

Ancelotti 2018-ban vette át a Napolit, első évében második lett a csapattal az olasz bajnokságban. Ancelotti utódjáról még nincs hír, egyes pletykák szerint korábbi játékosa, Gennaro Gattuso követheti a Napoli kispadján. Gattuso 2017 és 2019 között az AC Milant irányította edzőként. 

A BBC már arról ír, hogy Ancelottira az Everton csaphat le; a kisebbik liverpooli csapat múlt héten rúgta ki  Marco Silvát, még nem nevezték meg a portugál utódját. David Moyes és Unai Emery is az esélyesek között van. 

Rovatok