Index Vakbarát Hírportál

A Real pontozással nyerte volna a Clasicót

2019. december 18., szerda 22:21

Az október 26-ról, a 10. fordulóból elhalasztott El Clasicót, azaz Barcelona-Real Madrid rangadót pótolták be szerda este a spanyol futballbajnokságban.

A két csapat szinte teljes egálban vágott neki a meccsnek, a bajnokságot két gól előnnyel vezette a Barca a Real előtt, míg az örökmérlegükben egy győzelemmel volt jobb a kezdésnél. Csak a bajnokikat számítva viszont 72 Barca és 72 Real-sikerről indult a mérkőzés.

Az első 10 perc a szokásos koreaográfiát hozta, a Barcelonánál volt a labda, de semmire nem ment vele, utána viszont egyre jobban felbátorodott a Madrid, mutatta ezt Benzema lövése 16 méterről. Ter Stegen Barca-kapus simán fogta a labdát.

A hazaiak viszont beszorultak, és a következő védés már a Barca-középhátvéd Piquéé volt, a gólvonalról rúgta ki Casemiro szöglet utáni fejesét.

A Real teljesen átvette az irányítást, beszorította az ellenfelet, olyan nyomást gyakorolt, hogy csak a szerencse mentette meg Ter Stegen kapuját a góltól.

Meg az, hogy Casemiro 26 méteres lövését kivédte.

A 30. percben szabadult ki a Barcelona, aminek csak akkor volt esélye, ha Messi hozhatta fel a labdát. Épp ez történt fél óra után, a bal szélre játszott, középen Sergi Roberto lemaradt a labdáról, de Courtois kapus mentését Messi egyből kapura tette, be is ment volna, ha nem ment a vonal előtt hátra esve Sergio Ramos. Messi irányított, ráadásul mélységből, labdát nem kapott, a Rakitic-Sergi Roberto-De Jong középpálya előre veszélytelen volt. Rakitic egyébként az utolsó pillanatban került a kezdőbe, az először kihirdetett tizenegyben még Busquets volt a helyén.

Messi helyzete után fél percen belül a realos Federico Valverde lőtt messziről, alig mellé.

Pár perccel a szünet előtt újra Messi indított mélységből, gólpassz értékű labdát tedd Jordi Alba bal, ügyesebbik lábára, de a bekk nagy ziccerben, 10 méteren belülről még a kaput sem találta el.

Fede Valverde zárta az első félidőt egy újabb nagy lövéssel, most Ter Stegen védett.

Szünetben 0-0-ra állt a meccs, de a Real sokkal jobb volt, uralta a mérkőzést az első 45 percben.

Az újrakezdés után sem változtatott a Barca, a Real irányította a játékot, immár helyzetek nélkül. A 60. percben aztán megugrott a Barca, Griezmann küzdötte át magát a védőjén a tizenhatos bal sarkánál, de jól látszott, hogy a kezére pattant a labda az akció közben. Hernadez bíró nem vette észre, továbbengedte, a francia Messihez passzolt középen, aki megfaragta a labdát, így az nem ment kapura. Nagyon sopánkodott utána az argentin, de felesleges volt, a videóbíró a kéz miatt semmiképp nem adta volna meg a gólt.

Hét perc múlva Valverde indult meg, az időközben Semedo helyére beállt Vidal viszont becsúszva mentett, amikor az uruguayi passzolt.

A 73. percben a Barcelona kapujába jutott a labda.

Mendyt ugratták ki a bal oldalon, centerezett, Bale berúgta középről. A partjelző azonnal lest jelzett, a bíró mutatta, megnézik a videósok, és kisvártatva szóltak is, tényleg les volt. Kábé 30 centivel volt Mendy Piquénél közelebb az alapvonalhoz.

A Barcelona egyetlen kidolgozott helyzetére a 74. percig kellett várni, Suarezre jött ki a támadás, de balról gyatrán fölécsavart.

Innen a csapatok lepörgették a meccset, hiába hosszabbított a bíró öt percet, a Barcelona nem igazán akart nyerni, a Real meg már annyira sem erőltette, így 0-0 lett a szezon első Clasicója.

A Realnak jó az iksz idegenben, és még vigasztalhatja, hogy pontozással győzött volna.

A tabella élén sok változás nincs, pontegyenlőségnél vezet a Barca a Real előtt.

Rovatok