Index Vakbarát Hírportál

Magyar kézbe került a kassai futballklub

2019. december 18., szerda 09:15

A Leisztinger Tamáshoz tartozó Arago Csoport lett a szlovák másodosztályban szereplő FC Košice többségi tulajdonosa, írja az MTI. A Košice Facebook-oldalán megjelent közlemény szerint az Arago 37 százalékos tulajdonrészt szerzett az egyesületben. A klub az 1997-ben a Bajnokok Ligájában is szereplő, de azóta megszűnt 1. FC Kosice utódja. 

Az Arago Csoport az elmúlt években nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban is kialakított egy jelentősebb befektetési portfóliót. A sport, azon belül is a futball ráadásul ismerős terep számunkra, hiszen nyolc éve az egyik legnépszerűbb magyar futballklub, a DVTK többségi tulajdonosai is vagyunk

- idézte a cég közleménye Sántha Gergelyt, az Arago Holding ügyvezetőjét. A klub hagyományai és a városban rejlő lehetőségek is szerepet játszottak a cég döntésében, illetve az, hogy Miskolc és Kassa testvérvárosok és földrajzilag is közel vannak egymáshoz. 

Dusan Trnka, az FC  Košice elnöke örömmel fogadta a magyar szerepvállalást, fontos lépésnek nevezte a klub financiális hátterének biztosításában. "A magyar tulajdonosok ráadásul hozzák magukkal azt a tapasztalatot, amit az új, modern, miskolci stadion üzemeltetése során eddig szereztek. Együtt dolgozunk azért, hogy a kassai futball ismét méltó legyen a korábbi sikereihez." 

Az FC Košice felvásárlása újabb példája a magyar szerepvállalásnak a határon túli futballban:

Rovatok