Index Vakbarát Hírportál

Feljelentette elmaradt fizetése miatt a Haladást a korábbi edző, eltiltás lehet vége

2019. december 18., szerda 12:19

Feljelentette a Magyar Labdarúgó-szövetségnél a Haladást a klub korábbi edzője, Supka Attila, mivel több havi fizetésével tartoznak neki, írja a csakfoci.hu. Az NB II.-es szezont még Supkával kezdte a Haladás, október végén jelentették be távozását. Két nappal később az ügyvezető igazgató, Tóth Miklós is elhagyta a klubot.

Az NB I.-ből tavaly kiesett Haladás régóta komoly anyagi problémákkal küzd, még a másodosztályban való indulása is veszélybe került.

Korábban arról írtunk, hogy a szombathelyi klubnak 200 millió forintra lenne szüksége az életben maradáshoz, az önkormányzattól kértek ehhez segítséget.

Többek között azért jutott ebbe a helyzetbe a klub, mert a névadó szponzor Swietelsky nem hosszabbított szerződést, illetve a nemrég átadott új stadion fenntartása sok pénzt visz el. Bár a hírek szerint már 2017-ben látszott, hogy baj lesz, mert már akkor 307 milliós veszteséget termelt a Haladás.

A Haladás kiesőhelyen áll az NB II.-ben, 20 furduló után 20 pontja van, 6 ponttal van lemaradva a még bent maradó Szolnoktól és Tiszakécskétől.

Frissítés: Az MLSZ fegyelmi bizottsága 250 ezer forint büntetést szabott ki a Haladásra Supka elmaradt fizetése miatt. Ha nem rendezi időben kötelezettségét a klub, 10 hónapra eltilthatják új játékosok igazolásától. 

Rovatok